С човек по-малко остана място и за футбол в повече


С човек по-малко остана място и за футбол в повече

1801 0

Стана така, че и вторият възлов мач от 16-ия кръг на родната "А" група - този между пловдивския "Ботев" и "Левски", завърши с по 10 души. След като предния ден миналият през заплахи за убийство към рефери и жребий Таско Тасков раздаде три червени картона на "Армията" - на Маркиньос от ЦСКА и Върджил Мисиджан от Лудогорец, както и на едноименния син и помощник на Стойчо Младенов в "червения" щаб, в неделя по ракиено време същата картинка видяхме и в Коматево. На нашенската футболна софра за неделния обяд обаче остана място и за комата, наречен "футбол". Той се намести на масата на седналия на топло пред телевизора запалянко едва когато съперниците останаха в намален състав. До второто изгонване - на Луис Педро, последвал под душовете Божидар Васев, на терена, който е по принцип тренировъчен, властваха теслите, разправиите, бутанията, псувните и съдийските главоблъсканици на бургазлията Стефан Павлов за какво се дава жълт и за какво - червен картон.

После вече бройката на пасовете надхвърли три и на сцената излезе (не)очакваният "син" герой - Роман Прохазка. Словакът, съфамилник на знаменития австриец от 70-те и 80-те години намери "своята уличка" в стила на най-добрите образци на футбола на ЧССР, за да закове топката от нищожен ъгъл като гросмайстор. Така трасира победата с 3:0, както вече осигури успеха с 1:0 над Локо (Сф), а след това откри решително в края за 2:0 над Славия. После Прохазка имаше просветление за два "южноамерикански" финта, но този път би над напречната греда. Затова пък записа дейно и фино участие в чудесната атака за второто попадение на Георги Сърмов. А какво да кажем за Сърмата? По идентичен начин като вчера срещу предния си тим "Ботев" наказа и Лудогорец.

Въобще - явно на нашите отбори трябва да им се разпореди да играят с по 10 души. На "Армията" в събота головете за 1:1 също бяха приятни за окото - те паднаха след червения картон за Мисиджан, а Маркиньос бе изгонен почти веднага след изравнителното попадение на Лудогорец. Може би това е начинът - на победна маса се чувстваме по-сити...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички