Рутенщайнер сам разкри защо е отрязал Левски


Рутенщайнер сам разкри защо е отрязал Левски
Снимка: принтскрийн

1294 0

Австриецът Вили Рутенщайнер разкри защо е отказал предложението на Спас Русев да стане спортен директор на Левски, а е предпочел да подпише с федерацията на Израел. 55-годишният специалист от началото на месеца е началник на всички национални отбори на близкоизточната страна.

"Имах много, много атрактивни предложения от българския Левски, както и Катар. Те обаче си останаха в торбата, не прибегнах до тях. Избрах отново да работя за национална федерация, защото вярвам, че точно в такава структура мога да дам най-доброто от себе си. В Израел ще отговарям за всичко, а по определена методика ще работят и най-малките футболисти. Наистина вярвам, че заедно можем да изградим нещо ново", каза Рутенщайнер пред местните медии.

Австриецът е отлично запознат как се работи във федерация. От 1999 до края на 2017 година той бе в австрийския съюз, а от 2002-ра бе назначен за спортен директор на всички национални отбори на алпийската страна.

"В момента Израел няма нашумели футболисти, които да играят в големи клубове. Вярвам, че и това ще се промени, стига местната федерация да има търпение. Всеки трябва да е наясно, че плодовете ще се берат след няколко години. Аз ще поставя основите. В Австрия положението бе същото, но в момента имаме над 50 футболисти в добри чуждестранни тимове", каза Рутенщайнер, цитиран от "Тема Спорт".

Предложението на Левски бе по-добро и от финансова гледна точка от това на федерацията на Израел, но Вили пренебрегна "сините", уточнява изданието.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички