Роси: Време е да решим дали искаме само да участваме в първенството, или да се конкурираме с другите


Роси: Време е да решим дали искаме само да участваме в първенството, или да се конкурираме с другите
Снимка: БГНЕС

1241 0

Треньорът на Левски Делио Роси потвърди, че има нужда от нови попълнения, но не всяка цена, тъй като не мисли за нужно да се залага на количеството в селекцията, а на качеството. 

"Не съм поставял забрана за продажба на нито един от футболистите. Единственото, което искам е, ако някой бъде продаден, да привлечем друг, който е по-добър от напусналия. Преди два месеца съм казал на клуба какви футболисти ни трябват и на какви постове. Сигурен съм, че клубът работи по този въпрос. След като не сме взели нови, значи не сме намерили такива, които да вдигнат нивото и искат да дойдат в Левски.

Знам, че е необходимо да се вложат много сериозни финансови средства, защото трябва да вземем футболисти, които играят в сегашните си отбори. А дори да имаш финансови средства, не е лесно да се вземат играчи от по-представителни първенства. Да ги уговориш да играят в България е доста трудно. Трябва да намерим правилните хора. Колкото по-късно дойдат, толкова по-малка възможност ще имам да работя с тях", заяви италианецът на първата си пресконференция за годината. 

Роси сподели още, че е дошъл по време на първенството при готов отбор, но сега, по време на тази пауза, трябва да се реши какво иска отборът. " Трябва да направим избор - дали искаме само да участваме в това първенство, или да се конкурираме с другите, а разликата между тези две неща е много тънка. Мисля, а и клубът го знае, че за да подобрим състава, трябва да вземем някои футболисти. Но не говоря за количество", сподели още Роси

Наставникът заяви, че причината подготовката да се води в Малта, е че от там са били предложени най-добрите условия, както и климата там е най-благоприятен за подготовка. "Не знам срещу кои отбори ще играем и колко ще са. За мен те само тренировка. В този период за мен това са мачове,в които да проверя моя отбор. Няма значение резултата, приемам нещата от тренировъчна гледна точка. Моята цел е да дойдем в период, в добро състояние, когато мачовете носят по 3 точки. За това не е и важно за мен срещу кои отбори ще играем в контролите. "

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички