Рекордна санкция грози Левски


Рекордна санкция грози Левски
Снимка: БГНЕС

2236 0

Левски ще отнесе рекордна санкция от Дисциплинарната комисия заради изстъпления на „сини” фенове по време на дербито, спечелено от ЦСКА с 3:0.

В минутите около третия гол от сектор А бяха метнати бомбички, към скамейката на червените полетяха факли и най-различни предмети. При канонадата пострадаха помощник-треньорът Стефан Генов и кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Динчев.

Левски вече имаше предупреждение за лишаване от домакинство и сега тази санкция следва да му се наложи. Тя дори може да е от три мача и глоба за всяка среща по 10 хиляди лева.

До края на първенството сините имат два мача на „Герена", което означава, че евентуално наказание може да, се изтърпява и следващия сезон, пише „Тема спорт”.

На централната трибуна бе издигната свастика - глобата за това е 37 500 лева, а там имаше и бой между запалянковци, което също води до лишаване от домакинство. Ексцесиите получиха широк отзив в цяла Европа. "Камъни и бомби по треньори на дербито в София", тръби френският "Екип", а "Франс футбол" допълва: "Насилие на софийското дерби".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички