Рекорд на "Герена" за най-старото столично дерби


Рекорд на "Герена" за най-старото столично дерби
Снимка: БГНЕС

3349 0

Зрителски рекорд се очаква да има днес на стадион „Георги Аспарухов“ за домакинския мач на Левски срещу Славия. Поредното издание на най-старото столично дерби е от 11-ия кръг на Първа професионална лига и стартира в 19:15 часа.

Досега най-посетеният мач на Левски този сезон е срещу Берое - 6300 зрители видяха победата с 1:0 над старозагорци, докато днес се очакват 10 000 на стадиона.

Двубоят ще е първи между двата отбора след злополучния за „сините“ финал в турнира за купата на България, спечелен от „белите“ с дузпи пред 32 000 зрители на Националния стадион преди пет месеца. Така Славия в рамките на няколко години лиши съперника от трофей, след като го попари и в последния кръг на сезон 2012/13, когато титлата отиде в Разград.

Левски има да си връща, но това няма как да се случи в двубой като предстоящия. Той хем е един от многото в първенството, хем е доста важен за възпитаниците на Славиша Стоянович.

СПАС РУСЕВ КОМЕНТИРА БЪДЕЩЕТО НА ОБЕРТАН

Целта пред тях е само една - да спечелят, за да поддържат разлика на върха пред преследващите ги ЦСКА и Лудогорец. След този мач предстои пауза в първенството, която е идеална възможност за сръбския треньор със словенски паспорт да поработи на спокойствие върху физическото и тактическото състояние на тима и да прокара още част от идеите си. Всичко това е предпоставка днес „Герена" да се понапълни и да подкрепи отбора, пише "24 часа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички