Разочарование в "Левски": Никой не ми говореше на тренировка


Разочарование в "Левски": Никой не ми говореше на тренировка

1066 0

Бившият нападател на "Левски" Умар Диаби сподели разочарованието си от престоя си в България и Словакия. Французинът се оплака от съотборниците си на "Герена" и от феновете на Кошице, които го тормозели с расизъм.

"От първия ден, в който дойдох в Хамилтън, момчетата се опитват да ми помогнат. Много съм щастлив да бъда тук. В старите ми клубове не беше така. Отивах на тренировка и никой не разговаряше с мен. В тези страни е трудно да се живее. Там не се срещат много черни момчета", коментира Диаби пред "Press Association Sport".

"В България в началото беше добре. Не беше като в Словакия, където има много расисти. На всеки мач чувах маймунски звуци и ме замеряха с банани. Дори собствените ми фенове. Беше ужасно", споделя нападателят.

"Направих много за Кошице. Вкарах в четвъртфинала за Купата на Словакия, след това на полуфинала и на финала. След това играхме в квалификациите на Лига Европа и пак се разписах. Така че им осигурих купата и игра в Лига Европа. Но по-късно, когато пропуснах дузпа, трябваше да изтрия профила си във Фейсбук, защото ме заляха с обиди", разкрива французинът.

"В България има още трима или четирима чернокожи и аз общувах с тях", казва Диаби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички