Раздели и корекции на заплати в "Левски" при аут от Топ 6


Раздели и корекции на заплати в "Левски" при аут от Топ 6
Снимка: Свилен Ризов/БГНЕС

1241 0

Загубата с 0:1 от Лудогорец в Разград хвърли в доста сериозни размисли ръководството на "Левски". Причината е, че след нея "сините" може да изхвърчат от първата шестица. И след това да играят цяла пролет за здраве, колкото да минат мачовете, като изключим полуфиналите за купата.

Ако се стигне до такъв вариант, то шефовете от "Герена" ще започнат разговори с футболистите за намаляване на месечните възнаграждения, пише "Тема Спорт". Може дори да се стигне и до преждевременно прекратяване на контракти по взаимно съгласие. Например - още преди края на миналото първенство по този начин напуснаха Рафаел Бастош, Ларсен Type и Рикардо Нунеш.

Финансовото състояние на клуба не е никак цветущо и "сините" ще искат поне да намалят част от бюджета, ако отборът остане без шанс да спечели евровиза. В момента Левски разполага с деветима чужденци, като единият от тях е под наем. Става въпрос за Либан Абди, чието оставане до края на кампанията би станало напълно излишно, защото той така или иначе няма да носи синята фланелка през следващата и много по-добре ще е на негово място да бъде налаган някой юноша. Така на "Герена" процедираха миналата пролет, когато стана ясно, че отборът няма никакви шансове да достигне до квота за Лига Европа.

И сега неминуемо ще се стигне до нови казуси с изплащането на неустойки по договорите на излишните и нежелани футболисти. Такива проточвания има от месеци назад с треньори и футболисти. Един от чакащите пари играчи е Кевин Бру.

От клуба пък правят всичко възможно, за да покрият задълженията, които касаят придобиване на евролиценз. Шефовете се опитват да осигурят и нов генерален спонсор, но за момента не успяват да го сторят, въпреки че различни фактори в клуба опипват почвата на различни бизнес нива.

Ако не влязат в шестицата, футболистите на "Левски" ще играят и без премии до края на сезона. Такива ще има само при спечелването на купата. Повечето от футболистите имат фиксирани бонуси в договорите си при вдигането на този трофей, финансови стимули срещу тимове от долната половина на класирането обаче няма да има.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички