Ради Димитров: Съжалявам, че приех офертата на Левски


Ради Димитров: Съжалявам, че приех офертата на Левски

3031 0

Бившият футболист на Левски и Славия Радослав Димитров даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за предстоящото най-старо столично дерби, както и за проблемите, с които се е сблъскал при краткия си престой на "Герена".

- Ради, преди около месец напусна Левски, а преди това бе част от Славия. В момента и двата отбора не са в цветущо положение. Какво очакваш от сблъсъка на „Герена"?

- Мисля, че ще се получи атрактивен двубой, макар и двата отбора да не се намират в най-доброто си състояние. Може да се каже дори, че са в криза. Славия започна силно шампионата, но постепенно тази инерция, която бяха набрали, се изпари и те се свлякоха в дъното на класирането. Според мен това не е реалната позиция на отбора, и то с оглед футболистите, които разполага. Положението при Левски не е много по-различно. Смея да твърдя, че на „Герена" има качествени футболисти, но резултатите не са такива. "Сините" обаче в последно време взеха няколко победи, което свали малко напрежението. Със сигурност ще има жестока борба, тъй като трите точки са от изключително важно значение и за Славия, и за Левски. Според мен силите са изравнени. Смятам, че най-големият коз на "белите" е, че няма да има публика на „Герена". Затова няма да се учудя, ако Славия пак поднесе изненада. Аз лично прогнозирам, че мачът ще завърши наравно.

- Следиш ли какво се случва в Левски, откакто напусна, и има ли някакъв възход в играта?

- Да ви кажа честно, не ги наблюдавам отблизо. Не ме и интересува какво се случва толкова в клуба. Затова и не искам да давам някакви оценки на играта. Ръководството най-добре си знае дали е по-добра или не.

- Пристигна на „Герена" през юни с надеждата да си част от възхода на отбора, но нещата се оказаха съвсем различни и само месец по-късно напусна. Какво не се получи?

- И аз не разбрах какво стана. Уж от Левски имаха голямо желание да ме привлекат и да бъда основен играч, но явно някъде нишката се скъса и аз още си задавам въпроси защо, как и какво се обърка. За месец и половина нещата както бяха от едната страна на монетата, така се озоваха от другата. Със сигурност ръководството на Левски ме подведе сериозно. Имам много за какво да съжалявам, че приех тази възможност, защото досега нещата в кариерата ми вървяха стремглаво нагоре - стигнах до националния отбор... Мислех, че на „Герена" ще направя наистина следващата крачка и можех да си осигуря трансфер в чужбина, но това не се случи. Изненадаха ме много неприятно. Истината е, че аз приех офертата на Левски, защото мислех, че ще бъда титуляр на десния фланг, след като Дъстли Мулдер си тръгна.

- От това, което казваш, става ясно, че за месец и половина Георги Иванов е променил коренно мнението си...

-Така са преценили, така са направили в Левски. Яд ме е, че не можах да се докажа на „Герена". Реално и за двете страни беше ясно, че нещата не отиват на добре. Затова с Георги Иванов решихме да си стиснем ръцете и да продължим по собствения път. Учудих се донякъде, защото точно той ми звънна, когато стана ясно, че няма да продължа със Славия и се разбрахме много бързо. Но явно за 45 дни както съм бил нужен на Левски, така се е оказало, че съм в тежест. Най-вече аз не исках да продължаваме така, защото съм на 26 години и искам да играя. Няма закъде да бъда резерва. Желанието ми е да се развивам, а това няма как да се получи, когато съм на пейката.

- Имаше ли напрежение в съблекалнята на „Герена" след слабите резултати и чий глас се чуваше най-сериозно?

- Няма как да не е трудно, когато резултатите не са налице. В Левски има много класни футболисти. Лидерът в съблекалнята е Владимир Гаджев. Той опитва да внася спокойствие, разговаря с всички момчета и много помага в трудните моменти. Всичко хубаво в играта на Левски се върти около него. Когато на него не му върви, нещата не се получават.

- Бившият вече треньор на Славия Милен Радуканов каза, че се отказал от теб и Галин Иванов, защото не сте отговаряли на амбициите на клуба. Имаше ли разговор с него по този повод?

- Никога не ми е казвал подобно нещо. Едва сега научавам за тези негови думи. Не искам да влизам в полемики и да го коментирам, но като погледна класирането... (смее се). Бях лоялен към Славия и дадох най-доброто в дългите години, през които бях част от клуба. Мисля, че се представих силно, а и с оглед това, че станах национал, значи наистина съм показал качества. Много добре знаете колко време Славия не бе имала представител в мъжкия отбор на България - последно бяха Чавдар Янков и Благой Георгиев. Така че, като тегля чертата, смятам, че периодът ми е бил успешен. Друг е въпросът вече кой какво мисли. Щом така е преценил Радуканов, негова работа. Никога не съм имал конфликт с него или с някого от ръководството. Бях честен с всички във всеки един момент.

- Ще може ли Левски да се пребори с конкуренцията на Берое, ЦСКА, Лудогорец, Ботев и Литекс за евроквота?

- В началото на сезона мислех, че и Левски и Славия ще се борят успешно за евроквота. С оглед разпределението случи. Левски по принцип има големи шансове да е в челото, но трудно ще стигне до тройката. Всичко зависи от представянето в следващите месеци и от това дали отборът ще се сработи, както казах има качествени играчи. В Славия нещата са тежки и пак ще трябва да се задоволят само с място в средата на таблицата. Честно казано, не мога да повярвам, че с тази прилична селекция отборът се намира на 11-о място с едва 5 точки. Явно има някакъв проблем там.

- Все още си свободен агент. Появиха се информации, че може да подсилиш Ботев. Търсиха ли те от Пловдив и възможно ли е завръщане в „Овча купел"?

- Изчаквам да излезе нещо. Неприятно е, че в средата на септември съм без отбор. Надявам се час по-скоро да стане трансфер. Никой нито от Ботев, нито от друг български клуб не ме е търсил. Не мисля, че на този етап може да се завърна в Славия. Според мен няма шанс. След като не са ме потърсили, значи нямат нужда от мен. Дано до няколко дни вече си намеря нов отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички