Лудогорец взе дербито с Левски с класически резултат


Лудогорец взе дербито с Левски с класически резултат
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

5677 0

Лудогорец спечели дербито на 24-тия кръг на Първа лига срещу Левски с 3:0. Клаудиу Кешеру и на два пъти Каули Оливейра донесоха успеха на разградчани в сблъсъка. Левски създаде достатъчно положения, но отново не успя да стигне до гол. Така в последните 5 мача Лудогорец е вкарал 10 гола във вратата на "сините", а Левски - нито един срещу разградчани.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 3-ата минута Кирил Десподов центрира остра топка в наказателното поле на Левски, но Мартин Райнов изчисти. В шестата минута Билал Бари получи хубав пас, но беше в положение на засада. 

8' - 0:1! - Текпетей изведе Кирил Десподов, който не успя да финтира покрай Тома Даске. Френският защитник обаче се подхлъзна, а Клаудиу Кешеру се възползва от грешката и беше точен за 0:1.

11' - 0:2! - Бърнард Текпетей беше изведен на левия фланг, той центрира към Вандерсон, който пропусна топката за Каули Оливейра и бразилецът с удар от границата на наказателното поле покачи резултата

В 16-ата минута Мартин Райнов опита удар от далечна дистанция, който беше крайно неточен. Живко Атанасов опита удар със странична ножица в 23-та минута, но той не се получи. В 31-ата минута "сините" отново не успяха да стигнат до нищо по-опасно след удар на Райнов.

В 36-ата минута Михайлович беше изведен сам срещу Калхина, но беше отсъдена засада, макар че швейцарецът беше в чиста позиция. Малко по-късно Петков стреля, топката се отби в Жозуе Са, като у Левски останаха претенции за игра с ръка.

В 39-ата минута Лудогорец беше близо до трети гол, като Текпетей подаде силно на Кирил Десподов, но нападателят не успя да уцели топката пред празната врата.

В 44-ата минута Живко Миланов замени Ивайло Найденов със Здравко Димитров.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Здравко Димитров в 49-ата минута се опита да затрудни Кристиан Кахлина, но стражът на Лудогорец улови топката. В 56-ата минута Антон Недялков изблъска Тома Даске в наказателното поле на Лудогорец, но нарушение не беше отсъдено.

В 59-ата минута Каули опита изстрел, но Микулич улови топката. Две минути по-късно Живко Миланов извърши нови две смени, като пусна в игра Марин Петков и Андриан Краев. В 68-ата минута Дамбраускас пусна в игра Елвис Ману вместо Кешерю.

77' - 0:3! - Елвис Ману се откъсна от защитата на "сините" и стреля, Микулич изби, но при добавката Каули вкара втория си гол в мача!

В 84-ата минута Десподов беше близо до четвърти гол за Лудогорец, но Микулич спаси.

Състави:

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 6. Ивайло Найденов, 19. Билал Бари, 23. Фейсал Рерас, 28. Тома Даске, 41. Георги Александров, 77. Илия Юруков, 79. Мартин Петков, 91. Драган Михайлович

Лудогорец: 1. Кристиан Калхина, 3. Антон Недялков, 4. Неусиано Гусмао, 11. Кирил Десподов, 24. Оливие Вердон, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешерю, 32. Жозуе Са, 37. Бернард Текпетей, 88. Вандерсон, 95. Каули

ПРЕДИ МАЧА

И в тази среща начело на Левски ще бъде помощник-треньорът Живко Миланов. Очаква се Билал Бари отново да започне на върха на атаката на Левски, докато Драган Михайлович ще започне като полузащитник, а в отбрана столичани ще разчитат на Патрик-Габриел Галчев.

За Лудогорец аут са Драгош Григоре и Алекс Сантана. Ихинио Марин и Пиерос Сотириу са с травми, което ще позволи на Клаудиу Кешерю да поведе атаката на "зелените". Капитанът на тима Светослав Дяков също се очаква да бъде готов за игра.

В срещите между двата отбора Лудогорец има пълна доминация, като е записал цели 20 победи, докато Левски се е поздравил с успеха срещу съперника само 4 пъти. Головата разлика в тези двубои е 44:18 в полза на разградчани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички