Левски наказа съперник за топ 6 с 3 безответни попадения и влезе в топ 4 (ВИДЕО)


Левски наказа съперник за топ 6 с 3 безответни попадения и влезе в топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: facebook / levskiofficial

6671 0

Левски постигна ударна победа в гостуването си на Арда в Кърджали в 24-ия кръг на Първа лига. "Сините" надиграха съперника и заслужено победиха с 3:0. Головете паднаха в 6', 32' и 49', като първите два от тях бяха бразилски - на Роналдо и Рикардиньо, а класиката оформи Ивелин Попов от дузпа.

Това беше първият мач на "сините" от 20 август насам, в който те вкарват 3 или повече гола. На посочената дата столичният гранд разби Хебър с 4:0.

Успехът прати столичани в топ 4 на класирането. Това бе пети пореден двубой, в който отборът на Станимир Стоилов не губи и четвърти пореден без инкасирано попадение. В Кърджали столичани оформиха и третата си поред победа в шампионата.

Арда остана на осма позиция в подреждането и ще продължи битката си за място в топ 6. Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Левски успя да поведе доста рано в срещата в Кърджали. В 6-та минута Уелтън открадна топката около центъра, напредна отляво и потърси намиращия се в наказателното Поле Роналдо. Сънародникът му се постара да отиграе добре и с едно докосване прати топката в мрежата на Господинов - 0:1!

След 20 минути игра "сините" можеха да направят аванса си по-комфортен, след като Рикардиньо получи подаване от десния фланг на удобна позиция. Подаването обаче затрудни бразилеца и той не успя да го насочи по-най-добрия начин, след като бе останал очи в очи с вратаря на Арда.

Добра възможност за Арда в 25', когато домакините получиха възможност за свободен удар след нарушение на Кордоба. Изпълнението обаче не донесе никакви затруднения на "сините". След тази ситуация се стигна до опасност за вратата на кърджалийци, след като контраатака на гостите завърши с мощен изстрел на Краев, а топката мина много близо до гредата на Господинов.

ГОЛ! В 32' късметът помогна на Левски да вкара втори гол, което не бе незаслужено, предвид играта им в Кърджали до този момент. В ситуацията Ивелин Попов стреля извън наказателното поле, а намиращия се в пеналтерията Рикардиньо протегна крака и направи топката неспасяема за стража на Арда - 0:2.

Минута след това нелоша възможност се откри пред домакините, когато Цонев отправи удар от ръба на наказателното поле на гостите. Наложи се Пламен Андреев да се намесва. 

В добавеното време към първата част гостите от София можеха да оформят класическа преднина, след като при добра атака Попов намери Роналдо на десния фланг, а бразилецът пусна към Рикардиньо, позициониран около вратата. Последният обаче се размина с топката и с втория си гол в срещата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Началото и на второто полувреме беше добро за Левски, който успя да поведе с 3:0 скоро след подновяването. В 47' Илия Юруков фаулира Рикардиньо в наказателното поле на Арда и Радослав Гидженов посочи бялата точка. Зад топката застана Ивелин Попов, който беше безпогрешен - 3:0.

Около 60-ата минута Тунгара изведе Ел Мами Тетах сам срещу вратаря на "сините". Крилото се забави при удара си и Андреев успя да го блокира. Страничният рефер вдигна флага за засада, но повторенията показаха, че такава не е имало.

В 67' бившият футболист на Левски Радослав Цонев потърси изненадата с хубав изстрел отдалеч от пряк свободен удар, но Пламен Андреев внимаваше и изби в корнер.

Столичани можеха да направят победата си още по-убедителна в 83', когато след бърза атака Ел Джемили комбинира с Петрис, който върна към Уелтън към точката на дузпата. Бразилецът стреля силно, но Господинов успя да избие и да спаси Арда от четвърти инкасиран гол.

Стартовите състави: 

Арда: Господинов, Сако, Тунгара, Желев, Боруков, Ковачев, Лозев, Р. Цонев, Петков, Мами, Юруков

Левски: Андреев, Кордоба, Сундберг, Цунами, Петрис, Краев, Кръстев, Попов, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо

Къде да гледаме двубоя Арда - Левски?

Отборът на Александър Тунчев загуби последния си шампионатен двубой, допускайки поражение при гостуването си на Славия с 0:1 (12 март). Столичани пък са в серия от две поредни победи след 2:0 срещу Хебър (5 март) и 2:0 срещу Ботев Враца (11 март).

Станимир Стоилов, за когото това ще е мач номер 250 в елита, няма да може да разчита на контузения Илиян Стефанов. Роналдо, който пропусна последните тренировки, е в групата, но ще е до последно под върпос. Проблемите пред Арда са свързани с Джунейт Али и Шано Букхолда, които не взеха участие в последната тренировка на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички