Прохазка се готви за дълъг живот в България и "Левски"


Прохазка се готви за дълъг живот в България и "Левски"

1305 0

Лидерът на "Левски" роман Прохазка беше обявен за играч №1 за месец октомври. Той е един от футболистите с най-голяма заслуга за това "сините" да са лидер в класирането на "А" група.

"Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодарен съм и на моите съотборници, защото без тях, нямаше как да взема тази награда“, започна Прохазка на пресконференцията и продължи с това, че не е вярвал в това, че отборът ще е първи по това време на сезона.

"В началото не вярвах, че ще сме първи и ще се борим за титлата. След идването на Гаджев и Живко Миланов станахме по-силни. Сега сме по-уверени и вече знам, че можем да бием всеки отбор.

 Словакът беше категоричен, че решението да остане в "Левски" е било само негово, въпреки че в началото на кариерата си на "Герена" бе смятан за трансферна издънка.

"Решението да остана в Левски в трудния период бе само мое. Радвам се, че останах. Знаех, че нещата може да се променят, така и стана. С моята жела сме заедно от 8 години, така че нищо не се променя, само нейното име.

Всеки може да побеждава всеки. Няма отбор, който да води с 10 точки. Ще бъде много интересно. Има още много мачове и колкото по-близо сме до края, толкова по-интригуващо ще бъде".

Прохазка също така коментира, че в съблекалнята на "сините" не се говори за шансовете за титлата, а всичко се гледа мач за мач.

"Не си говорим за титла. Няма никакъв смисъл да говорим за това. Ние играем мач за мач. Не се знае какво ще стане след 5-6 мача.

Пирин е труден противник. Те играят здраво и нормално е, всеки мач е труден. Не можем да гледаме какво са направили Лудогорец и Литекс. Ние искаме да победим Пирин. Знаем, че ще бъде труден мач. На терена ще даваме всичко от себе си", допълни Прохазка, който през уикенда се ожени за своята дългогодишна приятелка.

"Аз и Михаела живеем повече от година в България. Първата година не бе с мен, защото учеше в Словакия. На нея много ѝ харесва в България. Тя иска да остана в Левски. Не мислим да се прибираме. Тук ни харесва и на двамата", сподели Прохазка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички