"Проблем не е БФС или Лудогорец" - Лъчезар Танев обясни защо Левски и ЦСКА не се развиват


"Проблем не е БФС или Лудогорец" - Лъчезар Танев обясни защо Левски и ЦСКА не се развиват
Снимка: БГНЕС

3586 0

Футболният агент Лъчезар Танев сподели своите очаквания за дербито между Левски и ЦСКА, като направи и анализ за случващото се в двата отбора и какво по-точно не им върви. Освен това успя да открие и лъч светлина в българския футбол за тази година.

Той сподели, че вижда светлинки в тунела относно играчи и техните качества. "Не е достатъчно, но все пак мога да дам като пример последния официален мач на младежкия национален отбор. Много талантливи момчета, които играят по клубовете и това им дава самочувствие. Аз отдавна не бях гледах български национален отбор да играе с такова желание за победа, желание да играе с топката, да не се притеснява, да не я рита напред, да играе футбол, както навсякъде по света. Това е може би най-положителното от началото на годината досега. Срещу Полша младежите спечелиха с игра, заяви Танев пред "Дарик".

Левски и ЦСКА не успяват да намерят правилните футболисти

Лъчо Танев не вярва, че Левски и ЦСКА успяват да реализират потенциала си

Още: 110 години история в една емблема: Левски пусна емоционално ВИДЕО преди юбилея си

Според него и Левски, и ЦСКА трябва да вземат мерки, за да се подсилят, като определи, че не е лоша новина доверието, което Наско Сираков гласува на треньора Николай Костов.  "Когато търсиш свободни играчи, не е толкова лесно. Знаете ли къде е разликата? Тази история огромна, която носят на гърба си и двата клуба, кара запалянковците да живеят в годините, когато тези два клуба бяха достойни съперници, на който и да е отбор в Европа. Това обаче мина преди 20-30 години. Какво се крие зад имената Левски и ЦСКА през последните 15-ина години. И едните, и другите не намериха пътя на успеха, но очакванията са по-големи от реалностите".

"Аз знам какво трябва да водещите отбори в България. Друг е въпросът дали можем да го осигурим. Това е ясно. Бих могъл да кажа за десети път, че специално за ЦСКА сумите, които се харчат за заплати не са малко, но представянето не е това, което би трябвало да бъде за такова ниво пари. Продължавам да твърдя, че през последните години е объркан критерият за избор на играчи. От там идва проблемът на ЦСКА. Проблем за ЦСКА не е БФС или Лудогорец. Имат много добри условия и като база, и като финансови възможности, но според мен играчите, които избират, не дават разлика в отбора", добави Танев и обясни, че без инвестиции няма как да се получи. 

"Ако един играч иска да отиде в Разград, ще иска повече пари, в сравнение, ако е в София. Дори на клубове като Левски и ЦСКА едно ниво играчи като качества ще им излиза малко по-евтино от на Лудогорец. Двата гранда имат привилегия в избора на играчи. Не знам дали някой си дава сметка за това. Успехите идват след инвестициите. Не може да чакаш просто победи".

Още: На 24-ти април: ЦСКА бие с 10 гола в Трета лига, а после Ботев Пловдив го елиминира за Купата на България (ВИДЕО)

Ботев Пловдив гласи картотеката на Сирики Диабате за полуфиналния реванш с ЦСКА

Стъпка напред за Левски към реконструкция на "Герена" - одобрено е решение за прехвърляне на собствеността

Студентите Николай Михайлов и Живко Миланов положиха изпит на "Герена" (ВИДЕО)

Последният български треньорски сблъсък: Голям обрат на ЦСКА, но Мъри слага край на уникална серия на Стойчо Младенов срещу Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички