Приоритетът пред Левски - нов нападател, но не типичен таран


Приоритетът пред Левски - нов нападател, но не типичен таран
Снимка: БГНЕС

4559 0

Българските отбори имат малко време за лятна подготовка през този сезон, което и означава, че трябва да се действа по-бързо с трансферите, ако искат да пристигнат преди началото на сезона. Наставникът на Левски Николай Костов вече е посочил пред ръководството какъв играч иска да бъде привлечен.

Приоритетът пред Левски

59-годишният наставник е заявил, че има нужда от нов нападател и е споделил какъв точно иска да бъде той. Костов иска "сините" да привлекат играч с профила на лек нападател, а не типичен таран. Костов предпочита да работи с такъв тип футболисти, които да пасват на тактическата му постройка, пише "Тема спорт". При неофициалния си дебют той заложи на схема 4 – 1 – 4 – 1, като в нападение предпочиташе да се действа с повече скорост, а при защита сините бяха позиционирани в 4 – 4 – 2.

Малко опции в атака

В момента треньорът разполага само с Рикардиньо на върха на атаката. Бразилецът не попада точно в профила на типичен таран. Припомняме, че по-рано стана ясно, че Билал Бари трябва да се подложи на нова операция и скоро няма да се завърне на терена. Очакванията бяха да бъде отново на линия за новия сезон.

Николай Костов разполага и с още двама играчи за върха на атаката – юношите Преслав Бачев и Борислав Рупанов. Първият вкара гол при успеха с 2:1 над Пирин Благоевград в първата контрола на сините, но треньорът иска да бъде привлечен по-опитен игра. В момента от "Герена" разглеждат различни предложения от известните мениджъри Лъчезар Танев и Николай Жейнов. Сега на дневен ред при "сините" са и новите абонаментни карти, които предизвикаха сериозни дискусии между феновете заради високите цени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички