Сблъсъкът между Роналдо и Винисиус завърши с победа за Левски


Сблъсъкът между Роналдо и Винисиус завърши с победа за Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8450 0

Левски победи Локомотив София, около седмица преди началото на сезона. Срещата завърши при резултат 2:1, като две от попадения паднаха през първата част, а Билал Бари донесе победата за "сините" през втората част. през второто полувреме темпото рязко спадна, а за това вина има и топлото време в София, което спря на два пъти играта, за да може играчите да се хидратират.

В общ план домакините бяха по-настоятелни, но гостите от "Надежда" започнаха по-добре срещата. Те успяха да създадат няколко добри атаки, а в деветата минута капитанът Красимир Милошев даде преднина на съотборниците си. Голът дойде след груба грешка на Николай Михайлов, който изби топката в корнер след груба лична грешка. Така се стигна до изпълнението на два последователни ъглови удари, като при втория се стигна и до попадението.

В средата на първата част срещата стана агресивна и се видяха няколко груби фала, които донесоха картони на извършителите им. При тях пострадаха Ваан дер Каарп и Георги Миланов от Левски, но те успяха да продължат срещата. В края на първото полувреме дойде и изравнителното попадение на Марин Петков, който пое и навлезе успешно в наказателното поле. Там той не срещна съпротива и успя да се разпише.

През втората част липсваше особена драма и динамика, а феновете станаха свидетели на редица кадрови промени. "Сините" продължиха да търсят обрата до края на срещата, който дойде в самия край. Билал Бари донесе победата на тима си с фамозен гол, който вкара в 84-атата минута. През срещата правиха впечатление ударите от сериозна дистанция и към двете врати. "Железничарите" успяха да създадат само едно опасно положение през второто полувреме и то бе в началото на частта.

Подготовката на двата тима ще завърши с контроли, съответно срещу Етър и Септември. 

Първо полувреме:

Спокойно начало на "Герена". Първите сто и двадесет секунди преминават в гостуващото поле, докато "сините" се опитват да отмъкнат топката, но без успех. 

Първата по-сериозна атака за домакините дойде в 7-мата минута. Тогава Уелтън тръгна по левия фланг, излъга двама съперници преди да влезе в наказателното поле, но подаването му се озова в противниковия отбор.

Локомотив повежда в 9-тата минута! Всичко започна от ужасяващо поемане на върната топка към Николай Михайлов, която той прати в корнер. При първия ъглов удар "синята" отбрана не срещна трудности, но последва нов корнер.

Гол! При изпълнението му настъпи хаос в наказателното поле, а в последствие топката попадна в капитана на Локомотив Красимир Милошев, който я изпрати във вратата на Левски. 0:1

В 12' Георги Миланов изпрати опасен удар от дистанция, но кълбото профуча покрай вратата.

Първият точен удар на "сините" идва едва в 25', но тимът не спира да атакува. Към момента стражът Любенов остава безгрешен, а защитниците на "червено-черните" се справят с нападенията. 

Гол! Марин Петков изравнява с буквално последното положение за първата част. Младокът пое топката от тъч и навлезе необезпокояван в наказателното поле, където бранителите останаха статични и за нападателя остана възможността да зарадва привържениците. 1:1

Във втората част на първото полувреме играта се изнерви и се забелязаха по няколко груби влизания от футболисти на двата тима, а потърпевши на тях станаха Миланов и Ван дер Каап от Левски. Те продължиха срещата. 

Второ полувреме:

Втората част започва със синя "офанзива" от първите минути. След около две минути игра Миланов напредна опасно по лявото крило, но ударът, който изпрати бе нещо средно между центриране и опит за гол. Така стражът на "железничарите" улови без проблеми.

Не закъсня отговорът и на гостите. Те успяха да отнемат кълбото в средата на терена, каращият проби Винисиус необезпокояван завладя голяма част от терена и бе напът да асистира на Симеон Славчев, но вторият не успя да овладее по най-добрия начин. 

Към 70-атата минута динамиката на срещата сериозно намаля, като опасните положения липсват. Двата тима на моменти пробват удари от дистанция, но не успяват да затруднят двамата вратари. 

Гол! Билал Бари е напът да донесе победата за своя клуб, след като се разписва в 84'. "Сините" развиха атака по десния фланг, която завърши с центриране към наказателното поле. Там се намираше мароканецът, който се разписа със "странична ножица". 2:1

Стартови състави:

Левски: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Ноа Сонко Сундберг, Килиан ван дер Каап, Цунами, Андриан Краев, Георги Миланов, Илиян Стефанов, Роналдо, Уелтън, Марин Петков

*На пръв поглед, Левски ще играе в схема 4-1-2-3. Впечатление прави отсъствието на Хосе Кордоба и Филип Кръстев от титулярния състав, както и това на новото попълнение Анте Блажевич. Марин Петков ще действа по десния фланг, а бразилецът Роналдо ще е в ролята на централен нападател.

Локомотив София: Александър Любенов, Ивайло Найденов, Алан Диас, Матеус, Мики Орачев, Божидар Кацаров, Красимир Милошев, Симеон Славчев, Франса, Димо Бакалов, Димитър Митков

Левски - Локомотив София по ТВ: В Къде да гледаме контролата?

ПРЕДИ МАЧА

Съставът на Станимир Стоилов записа две победи и едно равенство в предишните си три срещи:

18 юни: Левски 1:1 Септември София

22 юни: Левски 2:1 Пирин Благоевград

25 юни: Левски 3:1 Академия Пандев

*Сблъсъкът с "железничарите" ще бъде предпоследен за "сините" преди официалния старт на сезон 2022/23 - на 5 юли е последната проверка с Етър Велико Търново, а на 9 юли е стартът на новото първенство (гостуване на ЦСКА 1948).

Съставът на Станислав Генчев изигра само два мача до момента:

18 юни: Локомотив София 4:2 Литекс Ловеч

25 юни: Локомотив София 0:3 ЦСКА 1948

*"Червено-черните" започват новата кампания в Първа лига с домакинство на Черно море на 10 юли!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички