Позабравено чувство: Левски е на върха след ново убедително представяне


Позабравено чувство: Левски е на върха след ново убедително представяне
Снимка: Оф. сайт на Левски

3729 0

Левски продължи подобреното си представяне под ръководството на Славиша Стоянович, като "сините" спечелиха с 2:0 срещу Септември на стадион "Георги Аспарухов".

Резултатът не представя случилото се на двубоя, след като гостите от "Красна поляна" имаха период от 10-ина минути, в които атакуваха по-сериозно своя съперник. През останалото време Левски тотално доминираше, Обертан и Кабрал пропуснаха куп положения, а прекрасен мач записа Валентин Галев, който обаче също сбърка фатално в мача.

Първият гол падна в 22', когато Мариани се възползва от прекрасен пас на Кабрал пред вратата на съперника. 7 минути по-късно Станислав Костов отбеляза, след като Галев изпусна топката при удар отдалеч на Мариани.

Обертан изпусна 3 страхотни положения през второто полувреме, но в нито един момент "сините" не изпуснаха контрола върху срещата.

Това беше 4-ата победа на Левски в Първа лига, като отборът оглави класирането с актив от 13 точки. Втори е ЦСКА с 12 пункта и, при успех над "орлите", "червените" ще изпреварят 26-кратния първенец на страната.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна силно в срещата с отлични акции по крилата. Най-опасносто положение беше в 10', когато Обертан нахлу в наказателното поле и пусна остър пас за Костов. Той прескочи топката, оставяйки я за Кабрал, но защитник успя да го блокира в последнията момент.

В 16' Полачес спаси удар на Байду, докато в ответната атака Станислав Иванов беше на отлична позиция, но се засуети и в крайна сметка не отправи добър удар.

В 22' обаче Левски организира невероятна атака. Цветкович владееше топката по дясното крило и пусна остър пас за Кабрал в наказателното поле. Той от своя страна центрира към Мариани, който изпревари защитник на Септември и засече топката неспасяемо във вратата - 1:0 за "сините".

В 29' Левски покачи резултата, след като Галев сбърка фатално при удар отдалеч на Мариани, а Костов при добавката нямаше проблем да се разпише - 2:0.

В 39' Левски можеше да получи попадение в собствената врата, но удар на Чандъров беше спасен по страхотен начин от страна на Полачек, който запази резултата с 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51' Левски можеше да покачи резултата до 3:0. Обертан проби от лявото крило към центъра и разигра двойно подаване с Мариани, което позволи на френския ас да остане сам срещу вратаря. Той обаче прати топката над вратата, пропилявайки невероятен шанс.

Левски продължи да натиска в търсене на трети гол, но направи куп пропуски. Най-добрият момент дойде в 69', когато отново Обертан беше в центъра на събитията. Отново двойно подаване с Мариани му позволи да нахлуе в наказателното поле и от малък ъгъл да подаде на Кабрал на полупразна врата. Той обаче овладя слабо топката, тя рикошира в ръката му и след удар с крака се озова във вратата, но беше отсъдено нарушение.

До края на мача Левски контролираше събитията на терена напълно и, въпреки че не вкара още един гол, отборът комфортно затвори мача в последните 15 минути.

Съставите на двата тима:

ЛЕВСКИ: Полачек, Горанов, Ейолфсон, Белаид, Цветкович, Мариани, Тиам, Кабрал, Обертан, Иванов, Костов
СЕПТЕМВРИ: Галев, Георгиев, Диаби, Алвеш, Галчев, Димитров, Стоичков, Бенга, Гади, Байду, Чандъров

ЛЕВСКИ: Полачек, Горанов, Ейолфсон, Белаид, Цветкович, Мариани, Тиам, Кабрал, Обертан, Иванов, Костов

СЕПТЕМВРИ: Галев, Георгиев, Диаби, Алвеш, Галчев, Димитров, Стоичков, Бенга, Гади, Байду, Чандъров

ПРЕДИ МАЧА

Левски е абсолютен фаворит в срещата и само остава да го оправдае. Отборът записа две последователни победи като гост - срещу Дунав и Ботев Враца, и днешната задача на пръв поглед е лесна. Паулиньо едва ли ще започне и днес като титуляр, тъй като има лекарска препоръка да изчаква още за игра. През седмицата отборът се раздели с Жорди Гомес, което ще доведе до рокади в средата на терена. 

Давид Яблонски, Филипе Нашименто и Антъни Белмонт все още лекуват контузии. Очаква се обаче Иван Горанов да се завърне в състава. При успех днес на "сините" и издънка на ЦСКА срещу Лудогорец по-късно вечерта, означава, че може да оглавят класирането.

При гостите с контузия е Аласана Диаби и няма да бъде на разположение на Николай Митов. Септември е загубил и двата си мача от Левски, след завръщането си в елита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички