Последният и решаващ синьо-червен дуел за интригата в Първа лига


Последният и решаващ синьо-червен дуел за интригата в Първа лига
Снимка: БГНЕС

1631 0

Днес ще се изиграе последното за сезона издание на двубоя между Левски и ЦСКА. Двата тима се изправят един срещу друг от 18 часа на Националния стадион "Васил Левски" в предпоследен кръг от Първа професионална лига.

Срещата е от изключителна важност, тъй като "червените" са само на точка зад лидера Лудогорец. Така, за тях не остава нищо друго освен да вземат двата си двубоя докрая и да чакат грешка от разградчани, ако искат да станат шампиони. Левски пък е на 6 точки и по-вероятният вариант е да се изправят за трета поредна година на бараж. "Сините" няма да се откажат обаче да преследват по-горна позиция, докато има теоретична възможност.

И двата състава са водени от временни треньори, след като се разделиха с Любослав Пенев и Георги Дерменджиев. ЦСКА се води от Добромир Митов, който заедно с Люпко Петрович и Димитър Пенев отговарят за тактиката на тима. В последната си среща победиха Берое с 1:0 в Стара Загара, но се очаква да има един голям липсващ. Капитанът на тима - Николай Бодуров все още не може да се възстанови от травма и в последните два двубоя не успя да вземе участие. Това е сериозен удар за тима, тъй като той стълб в отбранителната линия и е несменяем титуляр. Добрата новина е, че Кристиян Малинов се завръща след наказание.

Любопитно ще е и как "сините" фенове ще посрещнат Люпко Петрович, кой два пъти води тима. А последният път си тръгна няколко часа преди важен сблъсък с Берое, докато Левски бе лидер. След това сръбският специалист обяви, че повече няма да е треньор, но това не се оказа вярно. Няколко седмици по-късно той пое отбор от Виетнам, а след него отиде в ЦСКА като консултант. Нещо, което не се прие никак добре от привържениците на 26-кратните шампиони. 

Те, в момента, са водени от Георги Тодоров, който успя да върне настроението на "Герена" и бяха постигнати две поредни победи - срещу Ботев Пд и Черно море, и равенство срещу Лудогорец. Проблемите пред наставника обаче също не са никак малко. Срещата пропуска Деян Иванов, който срещу разградчани получи червен картон. В началото на брифинга преди двубоя Георги Тодоров сподели, че е в лошо настроение, тъй като минути преди да застане пред медиите, Деян Иванов му е съобщил, че е загубил татко си.В социалните мрежи стотици "сини" фенове оказаха подкрепа към бранителя, който е един от най-големите слабости на "синя България". На негово място в групата попадна в групата Томислав Папазов. Иначе, голмасйторът на тима Станислав Костов все още е с контузия и едва ли ще може да изиграе пълни 90 минути.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички