Пореден провал на трансферния пазар за Левски


Пореден провал на трансферния пазар за Левски
Снимка: БГНЕС

2067 0

Левски не успя да привлече бившия нападател на Берое Жуниор Мапуку. Конгоанският таран бе свободен агент, след като през лятото напусна египетския Вади Дегла.

26-годишният футболист, който е висок 187 сантиметра, бе един от вариантите пред сините за подсилване на атаката. Сините проведоха първоначални разговори с него, но след това стопираха преговорите. В това време Мапуку, който е имал оферта и от руски клуб, е предпочел да премине в турски отбор.

В момента той се намира в Истанбул и преминава медицински прегледи. Жуниор ще подпише с втородивизионния Бандърмаспор. Председателят на Управителния съвет на Левски Николай Илиев пък заяви, че клубът няма да привлече Емил Гъргоров. Факт е обаче, че от спортно-техническия щаб на тима са се интересували от възможността да вземат офанзивния халф, който е свободен агент.

За последно той бе част от Локомотив Пловдив. Разговори с Бадема е провел генералният мениджър Андрей Желязков. От "Герена" обявиха, че не спират да работят по привличането на нови играчи. Приоритет на шефовете обаче е да изпълнят желанието на Люпко Петрович и да му осигурят още един централен нападател, както и защитник.

Опитите им да го сторят обаче до момента са безуспешни. Столичани са насочили поглед към чуждестранния пазар. През лятото Левски привлече петима нови - вратаря Иван Чворович, защитниците Димитър Пиргов и Симон Сандберг, перуанското крило Хеан Деса и испанския нападател Антонио Аниете. Само за шведския бранител Сандберг извади пари - откупи го от елитния Хекен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички