Поправката е взета! Фамозен гол на Лима, а Левски е безгрешен в 5 поредни мача (ВИДЕО)


Поправката е взета! Фамозен гол на Лима, а Левски е безгрешен в 5 поредни мача (ВИДЕО)
Снимка: Aleksandar Karamfilov / LAP.bg

5774 0

Левски постигна трудна, но сладка победа с 1:0 срещу Хебър в Пазарджик в двубоя, който затваря 23-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение вкара Фабио Лима в 74' след невероятен изстрел и мощна тупалка.

През есента "сините" отпаднаха на 1/8-финалите за Купата именно от този съперник, а сега успяха да вземат поправката с отличен. След този успех отборът на Николай Костов вече има 5 поредни победи и няма загуба от ноември месец миналата година в шампионата.

Левски е 4-ти с 44 точки на 4 зад ЦСКА, а Хебър е 13-ти с 23 пункта. В следващия кръг столичани приемат у дома Крумовград, а отборът на Любослав Пенев гостува на Пирин.

Ангел Бастунов прати топката в мрежата в 58', но голът не бе зачетено заради засада в хода на нападението на Хебър. Левски пък имаше 2 претенции за дузпи, които обаче не бяха уважени от Драгомир Драганов.  "Сините" имаха 61% притежание на топката, като създадоха 11 голови положения, но само 2 точни удара. Хебър пък остана без нито едно точно изпълнение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски, който днес е с жълти екипи, започна доста по-активно двубоя под подкрепата на феновете, които са изключително солиден брой в Пазарджик.

В 3' се стигна до корнер, който доведе до разбъркване в наказателното поле. Топката достигна до Карлос Охене, който стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда на вратата.

В 11' Джавад ел Джемили опита да изненада с далечен удар, но Петър Дебърлиев се намеси и изби в корнер. От него не последва нищо опасно. 2 минути след това Марин Петков изведе по страхотен начин Патрик-Габриел-Галчев, но неговият удар мина над напречната греда, а възможността пред него бе отлична.

Домакините повече разчитаха на бързи атаки, с които да затруднят и издебнат столичани. В една ситуация Пламен Андреев върна неудобно към Охене около точката на дузпата, но последвалия корнер не предвеща опасност.

В 21' Ел Джемили проби през средата в половината на Хебър, но Цонков изчисти топката с шпагат. Тя отиде към Марин Петков, който стреля от движение, но не затрудни Петър Дебърлиев. В следващите минути Левски една идея се прибра след активното начало, но не изпусна инициативата.

В 39' Левски беше близо до това да открие резултата при визитата си след много силен удар от дистанция. Келиан ван дер Каап шутира от повече от 25 метра, но Петър Дебърлиев изби в корнер.

5 минути преди края се стигна до първата дискусионна ситуация. Столичани имаха сериозни претенции за дузпа заради нарушение на Тисовски срещу Фабио Лима в наказателното поле.

Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, но в крайна сметка решението беше играта да продължи след корнер за Хебър. Отговарящ за ВАР е Валентин Железов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И през втората част се запази интензивността на двубоя. Левски продължи да бъде по-активен от своя опонент на старта на второто полувреме. Марин Петков излезе на добра позиция, като опита удар в близкия ъгъл на вратата, но Петър Дебърлиев отрази, а и последва изчистване.

8 минути след това Хебър успя да поведе в резултата. Влезлият преди малко Атанас Кабов бе изведен отдясно, след което напредна и подаде към Ангел Бастунов. Той с удар от границата на наказателното поле прати топката в долния ляг ъгъл. След намеса и преглеждане с ВАР попадението бе отменено заради засада на Кабов.

Малко след подновяването на играта Рикрадиньо отправи много опасен удар от границата на наказателното поле, но топката мина покрай вратата. В 69' Патрик-Габриел Галчев центрира на втора греда, където Кристиан Димитров засече с глава, а Рикардиньо за малко да засече, но имаше и засада.

Левски успя да излезе напред в резултата в 74'. Влезлият като резерва Патрик Мислович комбинира с Фабио Лима, а бразилското крило си заложи топката и с удар от над 20 метра и със страхотен гол откри резултата - 1:0. Последните минути бяха по-спокойни, но бяха белязани от неприятна контузия на Илиян Стефанов, който бе заменен 20 минути, след като влезе в игра. В края на двубоя отново имаше претенции за дузпа след нарушение срещу Асен Чандъров, но отново не бяха уважени.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Хебър: 1. Петър Дебърлиев (К) – 43. Жоао Сеско, 7. Георги Вълчев, 33. Стефан Цонков – 24. Лазар Марин, 99. Георги Каракашев, 84. Стилиян Тисовски, 13. Архан Исуф – 10. Ангел Бастунов, 9. Николас Пенев, 17. Марк-Емилио Папазов

Левски: 1. Пламен Андреев – 33. Хосе Кордоба (К), 50. Кристиан Димитров, 5. Келиан ван дер Каап, 22. Патрик-Габриел Галчев – 10. Асен Митков, 8. Карлос Охене – 88. Марин Петков, 11. Джавад Ел Джемили, 7. Фабио Лима – 9. Рикардиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В групата на "сините" се завърна Хосе Кордоба. Очаквано извън нея са наказаният Цунами и новото попълнение Евертон. Очакванията са капитанската лента да носи Килиан ван дер Каап

В последния си шампионатен мач Хебър победи като гост Локомотив (Пловдив). Столичани от своя страна започнаха пролетния дял с две победи - над Пирин и разгром над Арда, като ще искат да продължат серията си.

В предишни мач за първенство Левски победи с минималното 1:0 през есента. В класирането Хебър е на 13-а позиция с 23 точки. Левски от своя страна е четвърти с 41 точки и вече поглежда към Европа, като удобно може да се възползва от грешките на Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички