Попадения на Уелтън и Петрис вдъхновиха Левски за успех навръх 60-годишнината на "Герена" (ВИДЕО)


Попадения на Уелтън и Петрис вдъхновиха Левски за успех навръх 60-годишнината на "Герена" (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4364 0

Левски успя да победи Ботев Враца в среща от 23-ия кръг на Първа лига. "Сините" надделяха над врачани с 2:0 навръх 60 години от откриването на "Герена".

Срещата започна по страхотен начин за "сините". Още в третата минута бе отсъдена дузпа за домакините заради игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Андриан Краев, който обаче пропусна.

Натискът на "сините" продължи и те закономерно откриха резултата в 25'. Уелтън проби на фланга и с техничен удар по диагонала прати топката в далечния ъгъл на Красимир Костов.

5 минути преди края на първата част пък Жереми Петрис проби в наказателното поле на врачани и от сравнително малък ъгъл, и с много прецизен удар матира Костов за 2:0.

През втората част се стигна до сериозен пропуск на Уелтън в 55'. Бразилецът се възползва от грешка и вместо да комбинира с дублиралия го Рикардиньо реши да търси славата и сгреши, тъй като ударът му бе предотвратен.

С победата Левски влезе в топ 4 и вече е с актив от 38 пункта  - колкото има и петия Черно море, но с мач по-малко. Ботев Враца е на 12-ата позиция с 22 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута Левски получи хубав шанс да отбележи. Филип Кръстев центрира от корнер, а над всички се извиси Ивелин Попов и стреля с глава. Ударът му обаче не затрудни особено Красимир Костов. Малко след това положение ВАР се намеси и видя игра с ръка на футболист на Враца, който е променил траекторията на топката при удара на Попов. Бе отсъдена дузпа за "сините", която обаче Андриан Краев пропусна. Марко Мажуга опита да създаде проблеми за Андреев в 10-ата минута, но стражът на "сините" се справи.

В 19-ата минута на фланга бе изведен Роналдо. Футболистът на Левски реши да не действа егоистично и потърси Рикардиньо в наказателното поле. Там обаче крак сложи Антонио Георгиев, предотвратявайки сигурен гол. Минута по-късно Ивелин Попов нанесе топовен удар към Костов, но стражът реагира и изби в ъглов удар. В крайна сметка, "сините" заслужено поведоха на "Герена" в 25'. Уелтън успя да пробие от фланга, влезе в наказателното поле и с фалцов удар в далечния ъгъл не остави шанс на Костов - 1:0 за Левски. Само няколко минутки по-късно Уелтън опита повторно подобно изпълнение, но този път техничният му удар прелетя малко над напречната греда.

5 минути преди края на първата част Левски удвои своята преднина. Жереми Петрис проби в наказателното поле на гостите и с плътен удар не остави шанс на Костов. 2:0 за Левски.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с натиск на "сините". В 50-ата минута Рикардино можеше да се разпише, но неговият удар бе блокиран. Левски не успя да застраши гостите от последвалия корнер. Две минути по-късно пък Роналдо се измъкна и нанесе удар от малък ъгъл, но не създаде сериозни проблеми на Костов, който спаси.

В 55-ата минута Уелтън остана сам срещу Костов след грешка на Петко Ганев, който стъпи на криво и загуби кълбото. Бразилецът можеше да намери Рикардиньо, но реши да търси славата и Красимир Костов се справи с удара на крилото. Ивелин Попов засече центриране с глава в 67-ата минута. Изстрелът му обаче попадна в средата на вратата, където Красимир Костов изчисти.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно пред двете врати. "Сините" диктуваха темпото на терена и не оставяха шансове на Ботев Враца да се доближи до Пламен Андреев.

Стартови състави:

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Сонго Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо

Ботев Враца: Красимир Костов, Диего Фераресо, Браян Мендоса, Луиз Соарес, Антонио Георгиев, Петко Ганев, Стефан Гаврилов, Чавдар Ивайлов, Марко Мажуга, Мирослав Маринов, Жан Да Силва

Преди мача:

Домакините са тотален фаворит срещу тима от Северозападна България, но трябва да се вземе под предвид, че “сините” имат две нулеви ремита при последните си две домакинства на този тим. В последните четири двубоя между “сини” и “зелени” в София се стига и до по един успех за двата тима, освен ремитата.

Левски победи Хебър при визитата си миналия уикенд и е длъжен да продължи възхода си. Той ще влезе в срещата от седма позиция. Врачани също победиха в миналия кръг - Славия, с 1:0, но заемат едва дванадесето място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички