Пирин шокира Левски, Бабатунде с два непростими пропуска


Пирин шокира Левски, Бабатунде с два непростими пропуска
Снимка: БГНЕС

3369 0

Отборът на Пирин (Благоевград) започна пролетния дял от Първа професионална лига с победа над втория в класирането тим на Левски.

Първата част не предложи много емоции на зрителите на стадион "Христо Ботев", но през втората част можеха да паднат много повече голове.

Единственото попадение в срещата реализира Аймен Суда в 64'. Футболистът на домакините се възползва от добрата атака на своите, които успяха да му доставят топката на около два метра от вратата на Боян Йоргачевич, като Суда не сбърка.

В антигерой за "сините" се превърна Бабатунде Адениджи, който на два пъти пропиля златни възможности за гол, след като при 0:0 стреля неточно, а когато тимът му изоставаше, шутът му срещна ръкавиците на новото попълнение на Пирин Благой Макенджиев.

Така след тази среща софийският тим изпусна да скъси разликата до лидера Лудогорец на 4 точки, като утре "орлите" гостуват на Славия на "Васил Левски" и ще могат да дръпнат с 10 точки на върха. В момента Левски е с 43 пункта.

Пирин от своя страна събра 22 точки след днешния успех и поне за 24 часа се изкачи до 10-та позиция.

Милен Радуканов заложи на Макенджиев, Башлиев, Сандев, Николов, Костърна, Костадинов, Старокин, Попев, Младенов, Тасев и Суда.

Елин Топузаков противопостави Йоргачевич, Сандберг, Яблонски, Минев, Александров, Нар, Прохазка, Бурабия, Костадинов, Аниете, Адениджи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички