Петър Курдов: Оставката на Гонзо е цирк


Петър Курдов: Оставката на Гонзо е цирк

1895 0

Бившият футболист на Левски Петър Курдов, който сега е част от Марица Пловдив, даде интервю за "Тема спорт". В него той говори за представянето на "сините" до момента в "А" група, битката с Лудогорец за купата, Иво Тонев и подадената оставка от Георги Иванов след оставането извън първата шестица.

- Г-н Курдов, как ви се струва отборът и може ли да бъде победен Черно море, който се представя много силно след идването на Никола Спасов?

- Не мисля, че равенството с Хасково може да бъде какъвто и да е било критерий за Левски, като се има предвид, че тонусът спадна, след като се разбра, че ще играе във втората шестица. Това е напълно. Може би оттам се получи и някакъв срив. Нещата малко се изопачиха като цяло. Надявам се след края на този шампионат да се поправят някои грешки и да се започне един нормален цикъл на работа. Ясно е, че Черно море е друга бира, но ние бихме Хасково с 8:0. Със сигурност ще ни бъде много тежко. Ние по принцип си имаме проблеми, когато играем с тях и то открай време. Но смятам, че те са абсолютно преодолим отбор. Така че не мисля, че ще имаме проблеми, въпреки моментното ни състояние, да ги победим, все пак мачът е на "Герена".

- Смятате ли, че футболистите може да не са достатъчно мотивирани и отново да покажат лицето от мача с Хасково?

- Ако трябва да бъда честен, шампионатът ни е изключително слаб. Има един-два отбора, които играят по-стойностен футбол, а всички останали са, както се казва - дантел марка. Многократно повторих, но някои си мислят, че си правя вятър на устата. Мисля, че първо, Левски ще се справи с Черно море. Но не знам каква е мотивацията, има треньор, който по-детайлно да каже за какво иде реч. Както казах, Черно море е добър отбор с качествен наставник, но съвсем спокойно можем да ги бием.

- Може ли да кажем, че сблъсъкът с Черно море ще бъде и подготовка за предстоящите мачове с Лудогорец от полуфиналите за Купата на България?

- (Замисля се.) Ще бъде изключително трудно да ги отстраним. Но ние доказахме през настоящия шампионат, че можем да ги победим на "Герена". Направихме го и то безупречно, като им вкарахме цели три попадения. Всичко е въпрос на тактика, тъй като това е турнирен мач и се играе по-особено. Бих пожелал на Стойчо Стоев така да направи нещата, че от двете срещи да излезем крайни победители. Мисля, че Левски може да покаже страст, желание и себераздаване и да надделее, въпреки че се изправя срещу най-добрия отбор, който обаче се намира в застой.

- Кой е виновен за провала през настоящата кампания в "А" група и как гледате на оставката на Георги Иванов? Трябваше ли той да си тръгне от клуба?

- Има друга бира, има хора и хора. Разбирам оставката като решение, което един човек взима и връщане назад няма. Ако иска един човек да си тръгне, ще го направи. Ние сме свидетели как господин Иво Тонев няколко пъти си подава оставката и Тодор не му я приема, и така нататък. Георги е човек, който има място на "Герена", той се е доказал. Реши, че трябва да си подаде оставката, направи го, но Тодор не я взе. После от нашите фенове се чу, че ако Георги си тръгне, няма кой да дойде - това е така. Много пъти съм казвал, че има способни специалисти, които стоят далеч от клуба, а биха водили Левски не по-лошо от Гонзо или който и да било друг. Така че оставката е личен избор. Георги това е решил, това е направил. Няма да коментирам обаче цирка, който се разиграва, защото това е въпрос на вътрешно убеждение. Явно Тодор е свикнал да работи с Георги, имат си вътрешни договорености. Но за мен оставката му е цирк. Ако Гонзо си тръгне, то примката около врата на Батков ще се затегне още повече. Като се има предвид, че е трудно да се ръководи клуб с това безпаричие. Така че оставката е личен избор и циркът си продължава, постарому. Аз например, ако съм убеден, хвърлям оставката и нищо не е в състояние да ме върне обратно, но разни хора - разни идеали. Надявам се, че Левски все пак ще се оправи, защото не може вечно да седи в това състояние.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички