Петрович: Много добре знам какво означава "Левски", клубът с най-много фенове в България


Петрович: Много добре знам какво означава "Левски", клубът с най-много фенове в България

1797 0

"Благодаря на "Левски", че ме покани и ми даде още един шанс да се докажа тук. Искам да благодаря и на Стоев за всичко направено в отбора". Това заяви вече новият старши-треньор на "сините" Люпко Петрович. Той бе представен от спортния директор Георги Иванов на специална пресконференция на "Герена".

"Аз знам какво представлява Левски, още от първия си престой. Това е клубът с най-много фенове в България. Те искат от треньора да печели титли, да побеждава отборът, да се доказва в Европа с добра игра. Това е „Левски”. Аз ще се постарая в огромна степен да постигнем именно това и да задоволим феновете в цяла България".

ВИДЕО: Люпко Петрович вече е на "Герена"

Той говори и за треньорската професия и какво иска да направи в тима: "Ако някой знае какво представлява професията треньор, то аз знам най-добре. За да бъде прав футболният треньор, трябва да побеждава. Тази мисъл чух и запомних от моя идол Йохан Кройф. Треньорът поема отговорност и няма никакво оправдание за представянето. Ако вижда, че няма тим, няма смисъл да се заема с него.

Много добри треньори ще ми помагат Топузаков, Букарев, Ясен Екимов и Роко Перота. Ще се постарая помощниците ми  да станат добри треньори и да предам знанията си. Да напомня, когато през последните 2 години бях треньор на СТанимир Стоилов, вечер когато пиехме кафе, той всичко отбелязваше и така трябва да действа истинския треньор и той наистина успя в професията. За учителя това е добро признание, ученикът трябва да надмине учителя си. Този метод ще приложа и сега. Последните два мача със Славия и Берое аз ще започна подготовка за старта в европейските квалификации. Както е известно, първия ни е мач е на 30 юни в Европа".

Той заяви, че „Левски” има поставена основа, има добри млади играчи, има база, от която да се тръгне и може да успее. "Ще бъде необходимо да положим усилия, разговаряхме за това да привлечем 2-3 нови играча. А когато почнем същинската работа, тогава ще преценя как ще надградя".

На запитване как смята да спечели съблекалнята на своя страна, той сподели, че винаги се държи добре с играчите и конкретно. "Какво интересува играча, когато треньора се сменя. Това е нормално".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички