Пет причини за мъката на Левски


Пет причини за мъката на Левски

2193 0

За последно Левски беше на първо място в "А" група преди година и половина. От злополучния гол на Митко Везалов срещу Славия (1:1), отнел титлата в последния кръг на първенството през май 2013 година, "сините" правят глупост след глупост. Завърналият се през лятото като месия Георги Иванов-Гонзо също не успява да извади Левски от калта. В момента любимецът на сектор "Б" се явява лицето на "синия" провал, тъй като коли и беси на "Герена" и носи най-голяма отговорност. Мъката в Левски обаче не започва и не свършва с Гонзо. След шестия пореден резил срещу ЦСКА, този път с 0:3, "Всеки ден" дава петте най-важни причини за трагичното състояние на "сините".

ЛИПСАТА НА ПАРИ

Всичко започва оттам. На "Герена" не са свикнали да карат на мускули. Не са като в ЦСКА, където това си е направо изкуство в последните години. Заради празната каса страда трансферната политика на Левски. Все по-често се взимат ментета от чужбина, разводът с които излиза през носа на собственика Тодор Батков. Без нито лев за селекция в отбора няма как да дойде някой като Гари Родригес например. Холандецът беше последното по-сносно попълнение на "сините", но се задържа едва шест месеца - пак заради финансовия батак се наложи да бъде продаден. Това очевидно е пагубно за Левски - хората на "Герена" нямат ценното качество за "А" група да правят от нищо него. За разлика от тези на "Армията", където понякога се получава.

ИГРАЧИ БЕЗ ТОПКИ

"Вечното дерби" се играе със самочувствие и с топки, с извинение. Ако нямаш топки...", отсече капитанът на Левски Владимир Гаджев. По всичко личи, че от април миналата година левскарите нямат такива, защото ЦСКА ги бие в шест поредни мача. В последно време примадоните на "Герена" станаха повече. Наскоро дори си го казаха: "Играчите не мислят за футбол, а за заплатите си". Принципът "няма пари, действайте" трудно минава в Левски. Сега и лидерът в съблекалнята каза тъжната истина в прав текст.

ВЛАСТТА В СЯНКА

От доста време насам в управлението на Левски се бута определена група хора, пишещи се за левскари до мозъка на костите си. Само дето, вместо да помагат с подкрепата си на трибуните, не спират да вредят на клуба и да тровят въздуха на "Герена". Това са качулатите хулигани, които съблякоха кандидат треньора Ивайло Петев и опозориха клуба. Онези с маските, които вдигат плакати "Да на расизма" или прекратяват мачове. Те сега са на власт в Левски. Те държат повече лостове, отколкото реалните ръководители. Заради тях Левски изигра тази есен три домакинства пред празни трибуни и плати една камара пари за глоби. Сега се чака поредното наказание след удара по главата на Стойчо Младенов със снежна топка. Техните декларации изпреварват и заместват реакции от официалните канцеларии на клуба.

ГОНЗО СРЕЩУ ХЕРО

Георги Иванов-Гонзо и Димитър Димитров-Херо не могат да мелят брашно заедно, твърдят запознати от кухнята на "Герена". Двамата уж работят заедно за бъдещето на отбора. От доста време обаче в "Подуяне" върви мълва, че Иванов е задействал план да избута от Левски кандидата за треньор. Освен това човекът на Херо в Левски Петър Колев пък бил изолиран напълно. Колев е със статут на помощник-треньор, който трябва да вкара в правия път Херо след Нова година. Той обаче бил абсолютна безгласна буква за Иванов и работата му се свеждала само до това да реди конусите на тренировка, а за подготвящата се тесла за бургазлията се заговори още преди месец.

ХАОС В СЪБЛЕКАЛНЯТА

Георги Иванов-Гонзо явно се предоверява на футболистите си. Защото се вижда, че не води мачовете според наличния материал и изисква от отбора неща, които очевидно не са му по силите. Гонзо иска Левски да играе нападателно с една от най-яловите атаки в "А" група. Липсата на агресия се оказа фатална в мачовете срещу опашкарите в групата. Освен това допуска дрязги в съблекалнята, които пък наскоро се видяха дори на самия терен. Още в самото начало на сезона грешката с безумното въртене на вратарите беше белег за проблемите на Гонзо около отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички