Отпадна едната възможност Левски да бъде обявен в несъстоятелност


Отпадна едната възможност Левски да бъде обявен в несъстоятелност
Снимка: Официален сайт на Левски

1207 0

Един от проблемите на Левски, свързани с финансови задължения, е отпаднал, твърди вестник "24 часа". Става дума за първата молба за обявяване на футболния клуб в несъстоятелност.

В средата на декември се разбра, че фирмата за организиране на чартърни полети "Титан 77" ООД е подала иск за стартиране на процедура, която може да завърши с фалит за Левски. Причината - дължима сума, която е забавена твърде дълго от "Герена". Парите са за чартъра на "сините" до Малта, където те изкараха едномесечен лагер миналата зима.

СТАНА ЯСНО ЗАЩО ФИРМА ПОЖЕЛА ЛЕВСКИ ДА БЪДЕ ОБЯВЕН В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ

На свое закрито разпоредително заседание, проведено на 10 януари, Софийският градски съд е взел следното решение: Връща молбата с пр.осн.чл.625 от ТЗ, предявена от "Титан 77" ООД срещу ПФК "ЛЕВСКИ" АД, като нередовна. Разпореждането може да се обжалва в едноседмичен срок от уведомяването пред Софийския апелативен съд. До 17 януари това не е направено, което означава, че делото ще бъде прекратено.

Преди Коледа стана ясно, че има още една молба за процедура за обявяване на Левски в несъстоятелност. Тя е подадена от фирмата на футболния агент Николай Жейнов "Глобал Мениджмънт" ЕООД. Той има да взема около 100 000 евро за услуги, свързани с трансфери на Левски. Наскоро Жейнов обяви, че е на път да се разбере с новия изпълнителен директор на Левски Павел Колев и проблемът да бъде изчистен.

Наскоро съдът спря друго дело за обявяване на Левски в несъстоятелност. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички