Откровено с Гонзо - за разочарованията като директор и залеза на спорта


Откровено с Гонзо - за разочарованията като директор и залеза на спорта

1463 0

Георги Иванов - Гонзо даде обширно интервю пред БНТ, в което изрази категорично, че футболът е много по-различен, когато си извън зеления килим.

"Разликата е, че когато съм бил на терена, нещата са зависили от мен пряко. Аз съм човек, който цял живот е носил отговорност и се опитваме заедно с треньорите и играчите да подобрим нещата", сподели Гонзо. Според него, в момента е много трудно да се привличат играчи в "Левски", особено с наложения бюджет от 200 хиляди лева за заплати месечно.

"Минаха 6 години, откакто не съм футболист. Много неща се случиха с мен от тогава. Имам белези, но това не е толкова важно. Много е важно футболистите да разберат, че това е пътят към успеха. Днешната младеж е по-различна от нашето време. Сега вече се пазарим за 500-1000 лева, затова дали да дойдат в Левски.

Не може с 10 000 евро да си купиш Ферари. Футболът е бизнес. Парите във футбола са от евротурнирите. От билетите и тв-правата са малко. Но първо, за да вземеш, трябва да вложиш. Времената са трудни, трябва да се работи в бюджета, който има. Не съм аз човекът, който може да определя бюджета в Левски".

Той коментира и темата "Тодор Батков", а също така обърна и внимание на писанията в медиите за "поставените лица" в "Левски".

"Батков наистина се отдръпна от Левски. Трябва да дадем шанс на новото ръководство да осъществят идеите си. Батков държеше 11 години клуба на високо ниво, само в последната година явно бизнесът му не беше на това ниво. Тези собственици получават много голяма популярност, за която си плащат. Не съм ги питал никога, но всеки един, който дава пари, е достоен за уважение. Сега и бизнесът не е този, който трябва да бъде.

Левски не е бил въвличан от тъмни сили, мога да гарантирам, че никога не е имало такива неща в нашия клуб по мое време".

Гонзо говори за липсата на Вечно дерби през следващите поне две години, както и за разочарованието си от някои играчи, с които е водил преговори.

"Не бих казал, че ще ми липсва дербито, а отбори като ЦСКА и Локо Сф. При положение, че няма бизнес, какво да очакваме от спорта?

„Аз съм разочарован от много хора. Първо казват "да", после отиват в друг клуб. Първо трябва да си мъж и почтен човек, всичко останало е на втори план. Как си мислите, че държим отбора 5 месеца без заплати? Ако мислите, че по друг начин, освен да се обяснява, че трябва да се играе за чест и фланелката, може да стане...

Добрите момчета са за комшии и да не вдигат шум. Какъв си на терена е различно от това какъв си в живота. Навремето думата пари не беше важна. После спечелихме пари, но първо трябва да покажеш и после да спечелиш пари". 

Георги Иванов завърши с не особено оптимистична прогноза за българския спорт и е категоричен, че ако не бъде приет закон, то скоро спортът в България ще бъде аматьорски.

"На българския спорт може да бъде помогнато със закон за спорта. Има правителство, което трябва да вземе адекватни мерки за спорта, защото след 5 години в България той ще стане изцяло аматьорски. Преди сме имали по няколко медали от Олимпийски игри, сега е голям успех да вземем и един медал. Футболът в България от година на година върви надолу. Не е добре да има един отбор като Лудогорец, а другите едва да кретат. Без конкуренция нямам как всички да имат резултати.“

Неслучайно излиза статистика, че сме на 4-о място по тегло. На колко места да се боря, то не ми стига това, дето в Левски се боря с всички глупости. В държавата има толкова дупки за запълване, че спортът е последна грижа", каза спортният директор на "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички