От "Левски" искат да обжалват отнетите точки в Лозана


От "Левски" искат да обжалват отнетите точки в Лозана

735 0

Управителният съвет на „Левски” поиска Арбитражния съд в Лозана да реши дали правомерно Спортно-техническата комисия (СТК) на БФС е променила класирането в „А” група.

За да се стигне до Лозана обаче е нужно от БФС също да се съгласят и да подпишат споразумение, което да бъде отнесено до международната инстанция и тя да вземе вземе решение. Това обявиха от "Левски" след съвместно заседание на Управителния и Надзорния си съвет.

„Засега важното е, че ако БФС не се съгласи да подпише арбитражно споразумение, не можем да отидем в Лозана", обяви единият от собствениците Иво Тонев.

"Важно е да подпишем арбитражно споразумение, разходите по делото ще се поемат от Левски. Има закони, има правила, ние се съобразяваме с тях и ще си търсим правата само по правилата”, заяви Иво Тонев след днешното заседание на Управителния съвет на Левски.

Васил Колев, който е член на УС,  посочи, че ако БФС откаже да подпише такова споразумение с "Левски",  по този начин от футболния съюз ще признаят, че има нещо нередно.

Тонев коментира и идеята за Суперлига в страната, за която се говори в последните няколко седмици. ""Идеята за Суперлигата ще я коментирам така - не знам кой с кого и кога го е говорил това нещо. Ние като клуб сме "за" това А група да е максимално силна. Футболната география на България беше силно стеснена, а сега останаха само 9 отбора, което е позор."

"Най-важното, ще продължим да настояваме като клуб всички отбори да са поставени при равни условия при лицензирането - терени, заплати, стадиони. Т.е. условията, които предлагаме ние, да се предлагат от всички. За финансите е същото. Ако не е, да си мислят за правилата, а не да се чудят как да ги нарушават, сподели Тонев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички