От клуб, в който Диксън е акционер, потвърдиха, че той иска Левски


От клуб, в който Диксън е акционер, потвърдиха, че той иска Левски
Снимка: Lap.bg

13991 0

Джоузеф Диксън се интересува от Левски. Това потвърди в телефонен разговор за bTV президентът на Стейнс Таун Кевин Роуел. Това е клуб от осмото ниво на английския футбол, където въпросният британец, считан за евентуален нов собственик на „сините“, има акции. "Не мога да кажа нищо в момента. Няма как да кажа нещо официално, докато сделката не бъде финализирана. Нямам представа къде е, наистина“, сподели Роуел.

Припомняме, че Диксън е свързван със собствеността на „Георги Аспарухов“, след като в понеделник мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков обяви, че предава акциите си на инвестиционен фонд от Великобритания. Името на Диксън се завъртя в медийното пространство, като последователно се появиха информации, че той е присъствал на „Герена“ и че се е срещнал с Управителния съвет и Надзорния съвет на столичани. В добавка, той е близък до кувейтската кралска фамилия и управлява две компании, регистрирани във Великобритания.

Сираков обяви в понеделник, че интересът на новия собственик е сериозен и той възнамерява да изплати всички дългове на клуба, като инвестира както в нов треньор и селекция, така и в построяването на нов стадион в рамките на две години. Все още обаче няма официална информация от клубното ръководство на Левски, а самият Сираков сподели в понеделник, че до финализиране на сделката може да се стигне евентуално в следващите 10-12 дни. А ето какво се е обсъждало на срещата между Диксън и НС и УС на Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички