Организаторите на евроюбилея на "Левски" отчетоха печалбата


Организаторите на евроюбилея на "Левски" отчетоха печалбата

1084 0

Организаторите на юбилейния мач на "Левски" от европейските клубни турнири срещу шведския Юргорден дадоха пълен отчет за събраните средства, предаде БГНЕС.

Двубоят, с който се отбеляза 50-ата годишнина от дебюта на Левски в Европа, бе посетен от близо 15 000 фенове на „синия” отбор. Със събраните средства, чиято обща стойност може да достигне близо 38 000 лева, ще се подпомогне детско-юношеската школа на клуба. Засега печалбата е 3793 лв.

"Според мен се получи поредния празник, който ние ще добавим в нашата история като фенове, които правят Левски по-различен клуб.”, заяви председателят на Тръст Синя България Васил Колев.

Ръководителят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян пък разкри, че е очаквал много по-сериозно присъствие по трибуните, което е можело да донесе и повече приходи за клуба.

"Спрямо организацията – мисля, че се справихме много добре. В действителност очаквахме доста по-голям интерес от общността към това събитие. Тук е и най-големият ни пропуск в планирането. Може би не сме успели да убедим хората, че този мач чисто исторически е по-важен от мача, който се игра седмица по-късно, когато на „Герена” имаше близо 15 000 човека” , коментира той.

Той сподели още, че е останал силно разочарован от част от „сините” фенове, които открито са бойкотирали събитието.

"В левскарските среди имаше определени хора, които открито бойкотираха събитието, обяснявайки, че няма смисъл да се ходи на този мач. Това обаче си остава за тяхна сметка", каза той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички