Официално: Спас Русев влезе във "Виваком" (Документ)


Официално: Спас Русев влезе във "Виваком" (Документ)
Снимка: БГНЕС

1782 0

Собственикът на столичния гранд Левски Спас Русев официално влезе в надзорния съвет на "Виваком". Това показва справка на Sportlive.bg в Търговския регистър.

Според документите ръководството на "Виваком" ще има 5 нови членове - Спас Русев, Зено Алоис Майер, Божан Иванович, Бруно Дюшарм и Франц Хьоерхагер.

Припомняме, че руснакът Дмитрий Косарев поиска да вземе и футболен клуб "Левски", чийто собственик е точно Спас Русев. Тогава Косарев предупреди, че Русев е задлъжнял сериозно и външни кредитори искат той да си върне дълга, но българският бизнесмен не може да го стори, тъй като не може да осъществи операция за набиране на свеж капитал.

Според журналиста Мирослав Иванов, автор на блога "Финансови смислици", идеята на Русев била да се отделят 20 млн. евро от печалбата на БТК, формирана за 2015 година и 23 млн. евро от дивидента от 2016 година, но този дивидент не е официално заверен от одитор, тъй като телекомът практически е без такъв. Заради обжалването пред ВАС директорският борд на телекома официално не е променен в Търговския регистър т.е. Русев няма контрол над него и няма позволение за извършване на операцията. Самият Русев определи като "интернет герой" Косарев в интервю за Нова телевизия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички