ОФИЦИАЛНО: Левски представи шведския защитник Сундберг


ОФИЦИАЛНО: Левски представи шведския защитник Сундберг
Снимка: Официален сайт на Левски

2857 0

Левски официално представи ново попълнение, което ще подсили отбраната на отбора. Става въпрос за шведския защитник Ноа Сонко Сундберг, който подписа договора си със "сините" за срок от 2,5 години. Важно уточнение е, че контрактът влиза в сила от 1 януари 2022-ра година.

Ето как Левски представи футболиста:

„ПФК Левски“ подписа договор със защитника Ноа Сонко Сундберг. Контрактът със шведския футболист влиза в сила на 1 януари 2022 г. и е за срок от 2,5 г.

Той е роден на 6 юни 1996 година в Стокхолм (Швеция). Юноша е на „АИК“ (Стокхолм), с който подписва първия си професионален договор през 2014 година. С екипа на родния си тим изиграва 29 мача и вкарва 2 гола. През 2016 година е преотстъпен на друг шведски тим - „Сундсвал“, с чийто екип изиграва 51 мача и вкарва 4 гола. От 2018 година е собственост на „Йостерзунд“ записвайки до този момент 77 мача с 5 гола.

Ноа Сонко Сундберг има 21 мача и 2 гол за юношеския национален отбор на Швеция до 17 години, с който печели бронзовите медали на Световното първенство през 2013 година в ОАЕ. Защитникът записва и 14 мача за националния отбор до 19 години и 4 мача за националния отбор до 21 години. От октомври 2020 година е национал на Гамбия – родината на неговата майка.

„ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Ноа Сонко Сундберг и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка".

А по информация на SportLive ще има и поне още един трансфер в дефанзивен план в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички