Официално: БФС преосмисли решението си и смени датата на ЦСКА - Левски


Официално: БФС преосмисли решението си и смени датата на ЦСКА - Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3710 0

Дербито между Левски и ЦСКА от 13-ия кръг на Първа лига официално има нова дата. Вместо на 8-и октомври, двубоят ще се играе ден по-рано на 7-и октомври. Часът остава непроменен - 14:45 часа.

Официалната промяна

Причината е, че първоначално в един и същи ден бяха насрочени футболна среща, която се играе на Националния стадион "Васил Левски", както и софийският маратон. А неговият маршрут минава също през стадиона. От БФС обясниха решението си, като заявиха, че "спокойствието и сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на, преди и след двубоите, са водещ приоритет за всички страни във футболния процес".

Ето и цялото съобщение от футболната централа:

"На работна среща на високо ниво днес с участието на ръководството на Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига, Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи и в присъствието на представители на ЦСКА-София и Левски бе взето решение двубоят между двата клуба, предварително насрочен за неделя, 8 октомври 2023 г. от 14:45 ч., да бъде проведен ден по-рано – на 7 октомври, със същия начален час.

Консенсусното решение е резултат от принципната позиция на Българския футболен съюз, че спокойствието и сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на, преди и след двубоите, са водещ приоритет за всички страни във футболния процес", написаха от БФС. Друг проблем, който може да създаде проблем са местните избори в края на октомври и не е ясно каква ще е програмата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички