Обявиха го за сигурен: Левски взима уругваец в защита за без пари


Обявиха го за сигурен: Левски взима уругваец в защита за без пари
Снимка: Levski.bg

9514 0

Левски е договорил ново попълнение в защита. Информацията идва от журналиста Родриго Васкес, който съобщава за трансфера в социалната мрежа "X". Става въпрос за 24-годишния Хоакин Фернандес Пертусо.

Левски пред трети трансфер за зимата

Подсилване в защита за Левски и Николай Костов

Според твърдението вече е постигната договорка, като ще подпише договор за сезон и половина с опция за още един. Ще пристигне при "сините" като свободен агент. При положение, че сделката стане факт той ще е третия нов в Левски след Фабио Лима и Карлос Охене.

Пертусо е роден в Уругвай, но има и италиански паспорт. А това означава, че няма да заема място на играч с паспорт извън Европейския съюз. Юноша е на Дефенсор Спортинг и местния Ривър Плейт. През лятото на 2020 година е продаден на Хееренвеен, но не се налага там, като е пращан под наем в няколко отбора. За последно е играл в Атенас. Той е висок 1,84 и играе с ляв крак. Той има 3 мача за националния отбор на Уругвай до 20 години. Освен като защитник, той може да играе и като ляв бек. Левски остана без Жереми Петрис в защита, който е отлъчен от отбора, а и е много вероятно да бъде продаден.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички