Обертан за Стоянович: Той е изпълнен със страст, внесе много емоция в отбора


Обертан за Стоянович: Той е изпълнен със страст, внесе много емоция в отбора
Снимка: БГНЕС

1878 0

Голямата звезда в селекцията на Левски Габриел Обертан разкри какви са впечатленията му от Славиша Стоянович. Той пое отбора от Делио Роси след отпадането на "сините" от Вадуц в първия кръг на Лига Европа. 

"Той е изпълнен със страст и зареден с енергия и внесе много емоция в отбора. Старае се да е много близо до играчите и успява да го направи. А това, че говори прекрасно английски, също помага много, тъй като комуникацията е един от ключовете в подготовката. Показва много страст и наистина е щастлив когато спечелим, иска да направи от Левски по-добър тим и ние усещаме тази разлика", заяви Обертан пред Diema Sport. 

"Вероятно и ние футболистите се нуждаехме от подобна промяна и тя дойде по правилния начин. Сега сме много по-ентусиазирани по време на тренировките, работим много здраво. Да, тренировките не са чак толкова продължителни, колкото при предишния треньор, който залагаше изключително на тактиката. Сега заниманията са по-интензивни, футболистите са доволни и действително изпитваме повече страст", добави бившият играч на Манчестър Юнайтед.

"От една страна преди беше по-трудно, не бих казал, че не се наслаждавахме на играта, а по-скоро, че се чувствахме ограничени, беше трудно да играем по начина, по който искахме, а трябваше да се адаптираме към треньора и неговите възгледи – те бяха нормата и нямаше друг начин. Да, тогава играехме със спирачки, а сега сме по-свободни", добави звездата на Левски.

А има ли нещо общо между Алекс Фъргюсън и Славиша Стоянович: "Да, очевидно те са различни треньори, но си приличат – Славиша Стоянович ще ти каже в очите това, което мисли, а това помага. Защото когато си честен с играчите – на терена или извън него, прави нещата по-лесни, защото си наясно какво трябва да правиш, за да може треньорът да е доволен. Той върши страхотна работа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички