Новият в "Левски" чупи тавана на заплатите


Новият в "Левски" чупи тавана на заплатите

1268 0

Новият нападател в "Левски" най-вероятно ще прескочи персоналния таван за заплати в клуба.  Босът Иво Тонев още през юли обяви, че бюджетът за заплати е 200 000 лв. месечно за целия отбор и до 6000 евро за отделен играч. В контракта на Китамбала обаче има вписани лесно постижими бонуси, които да качат сумата над тавана, пише в. "Труд".

Засега липсва информация, но вероятно става въпрос за максимум 7000 евро на месец. А само преди 2 г. заплатите на „Герена" при Тодор Батков стигаха 15 500 евро...

Китамбала имаше договор с белгийския „Шарлероа" до 2016-а, но го скъса през лятото. „Треньорът предпочиташе да играе с по-едър нападател и затова се разделихме", казва французинът, висок 177 см.

Линел не е крило. Той играе подвижен нападател от типа на бившия „син" ас Гара Дембеле и по-рядко е използван по фланговете. Левски обаче изпитва необходимост от крило, докато вече има двама централни нападатели.

Миналия сезон Китамбала има 15 мача като титуляр в елита на Белгия, 13 - като резерва, и 5 гола.

Днес ще бъде обявен нов спонсор, но договорът не означава „златен дъжд", а само стабилност, която е достатъчно важна. Бюджетът на клуба няма да бъде повишен с новия благодетел. И ще остане 6,5 млн. лв. годишно, като сумата включва и изплащане на стари дългове. По неофициална информация на екипите ще се появи логото на австрийската фирма „Щрабаг".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички