Николай Костов с "алтернативно" мнение за БФС - издаде малко и отсече: Най-добре да млъкна


Николай Костов с "алтернативно" мнение за БФС - издаде малко и отсече: Най-добре да млъкна
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2225 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори на пресконференция преди сблъсъка срещу Етър от Първа лига. Той обсъди интересни теми покрай предстоящия дуел с "болярите", както и покрай изминалия такъв - равенството срещу Крумовград.

След като изкоментира темите покрай сблъсъка, специалистът бе запитан и за Българския футболен съюз. Както е известно, в момента се провежда Конгресът, на който ще бъде избран нов президент. Не е ясно каква е позицията на неговия клуб. Вижте отговора на Костов по темата - той дойде в края на изказванията му:

"Имахме достатъчно време да измислим с какъв състав да измислим. Малко ми е странно, че срещу последния в класирането играем без нашия типичен централен нападател. Това ни вълнува тези дни. Това, с което разполагаме, мисля, че е достатъчно, за да излезем и на терена в Търново да победим. Етър предлага интересен футбол в последните мачове, бяха близо до победа, заслужава уважение. Очаквам от Етър до края да опита да се бори да остане, пожелавам им го. За Светльо Петров, да върна жеста, също му пожелавам успех. Един от добрите млади треньори.

Футболът е игра на епизоди, желателно е да нямаме такива с груби грешка от един футболист. Не упреквам Галчев, това може да се случи на всекиго - за решението, взето в този момент. Това беше решаващо да не победим. Трябва да внимаваме. После влияят и психологически на играчите, които са ги допуснали.

Липсата ми на резервната скамейка не мисля, че има голямо значение. Подготовката за мача се прави преди това, а помощникът ми е наясно с всички идеи. Не трябва да се обръща значение на това. Не искаме да се заблуждаваме, че имаме готов отбор, който излиза и мачка наред. Имаме много добри футболисти и добър стил, вярваме в тях, очакваме те да се развиват и подобрят.

Николай Костов с интересна пресконференция

Не можем да подценим никой отбор. Може да има подценяване само в някоя единична ситуация. Играчите попадат в сложни ситуации - там или оцеляваш, или умираш. Вярваме в нашите играчи, че могат да излизат по-добре от тези ситуации в сравнение с другите.

Имахме перфектни условия за мача с Крумовград и страхотна подкрепа, но не се възползвахме. Разклатени сме от това. Колкото и да се правим на смели, трябва да говорим истината винаги.

Николай Костов за лъжите в медиите

Тези, които пишат, трябва да проверяват. Ето например след мача с Крумовград имахме тренировка още на следващия ден. Тренирахме играчите, които не са взели участие в мача или са играли по-малко. Останалите тренирахме на затворени пространства. Те са невидими. Имаме доста добре оборудвана зала. Правим възстановителна тренировка, с треньора физическа подготовка. Направихме йога след това, която е около 50 минути. След това сауни, бани, масажи и т.н. Трябва да сме по-обективни, тъй като сега предстоят три почивни дни заради националните отбори. Да не ги пишем пет, почиват всички, ние възстановяваме играчите, тъй като нямаме и такова количество като Лудогорец. Не знам защо журналистите пишат такива неща, които не са верни.

"Винаги проверяваме на какви терени играем, тъй като теренът е нашият втори противник. Съобразяваме се абсолютно с него. Знаем на какъв терен ще играем, как да подходим за мача, без да отделям странично внимание на този факт, но със сигурност се съобразяваме" - започна Костов.

Впоследствие дойде и въпросът за БФС, но след няколко изречения старши треньорът на Левски заяви, че "е по-добре да млъкне".

Николай Костов за Конгреса на БФС

"Много сложен въпрос за мен, бил съм малко в България. Имам мнение, не си мислете, че нямам. Ако кажа моето мнение, то ще бъде противоречиво спрямо останалите, тъй като в момента е изострено: кой и как. Имам си мнение по въпроса и как. Даже ако започнем от ДЮШ. Ако започнем оттам, а именно оттам трябва според мен - махаме таксите веднага, защото махаме и някои клубове, които не са нужни на България да развиват деца. Най-добре да млъкна, докато не съм се разприказвал и не съм си набрал още противници на тези теми" - заяви той. По-рано през деня Наско Сираков коментира с 2 думи за кого ще гласува Левски за БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички