Николай Костов разкри как Левски ще победи ЦСКА и призна, че можел да предотврати разгрома от Лудогорец


Николай Костов разкри как Левски ще победи ЦСКА и призна, че можел да предотврати разгрома от Лудогорец
Снимка: Lap.bg

4317 0

Наставникът на Левски - Николай Костов, даде пресконференция преди Вечното дерби срещу ЦСКА, част от 28-ия кръг на Първа лига. В навечерието на сблъсъка той заяви, че на "сините" ще им бъде трудно да се възстановят от разгрома срещу Лудогорец, но е оптимист за сблъсъка с ЦСКА.

Какво каза Николай Костов преди Левски - ЦСКА?

Очакванията за дербито

Още: Безкомпромисен! Николай Костов с тежко наказание за Рикардиньо от Левски, ще му се стъжни?

"Не е много добър, след като загубихме със сериозен резултат, времето лекува, надявам се да се забравим бързо за загубата", започна Костов.

"Очакванията са да победим. Винаги сме оптимисти преди всеки един мач, даже сме обвинявани, че прекалено атакуващо играем, което е с право. Искам да изясня нещо - ние налагаме стил и това може би ще бъде голямата победа. Преминахме през много препятствия - кадрови, обучавахме едни играчи, а сега други. Постоянни наказания, контузии, които спомагат за това да не сме усъвършенствали неща, но не се предаваме. Може би и за това публиката ни ни подкрепя така, защото харесва старанието".

Загубата от Лудогорец

"Първото полувреме си сложихме печата, колкото и убедителна да е победата им. Въпреки че само 45 минути бе това нещо ние си сложихме печата. Първият полусезон също играхме добре 80 минути срещу тях и загубихме драматично. Самите футболисти на Лудогорец разбраха силата ни. Въпреки препятствията ние показваме, че се стремим да сме активни - независимо от противника. Можех да предотвратя тази голяма загуба още при 3:1, когато можех да не слагам играчи без опит, но противно на това исках да проверя на какво са способни младите ни играчи срещу силни отбори".

Още: Левски получава съблекалнята на ЦСКА за Вечното дерби - ще бъде ребрандирана

"ЦСКА прави едни и същи неща, но ги прави добре. Те са в матрицата, в която сме попаднали и ние - всяка година. Лудогорец е създал такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи грешки заедно. След неуспеха започваме да обвиняваме и да променяме и да търсим други варианти за следващ успех и обещания към почитателите. Трябва да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец не може да доминира, ако правим същите грешки. Не искам да отдавам голямо значение, тъй като знам какво е дербито. Преди години Левски - ЦСКА винаги беше за първото място, преживяванията са невероятни. Сега и едните, и другите са в едни настроения, че едните са доволни, а другите недоволни. Местата, за които се борим ние не отговаря на нашите амбиции".

Липсващите в Левски

"Нямаме много опции. Без Петков и Лима сме малко без зъби в атака, но така се стекоха нещата. ЦСКА не е много убедителен в защита, въпреки че допуска малко голове в отбрана. Има вариант да сменим Марин, който е в страхотна форма - ще бъде заменен, но няма да кажа сега".

Още: Драгомир Драганов е ръководил 3 пъти дерби между Левски и ЦСКА, а резултатът е бил един и същ

"Мислим и да налагаме млади футболисти, на които няма как да не им се отрази голяма загуба. Понеже сме оптимисти - представете си, че тази загуба ни отваря врата за по-големи успехи. Ако приемем една загуба като капитулация, тогава започват грешките. Имам поддръжката на ръководството, което вярва, че правим всичко вярно. Футболистите са заредени и вярват, че това което правим е правилно".

"Всяка загуба за Левски е инцидент. Душевните болки са трайни от телесните, които са свързани с ума. Това няма как да го преодолеем - трудно е. Работим по този въпрос, надяваме се бързо да преглътнем това горчиво поражение", завърши наставникът на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички