Ники Илиев: "Левски" трябва да даде пример на останалите и да има европейски облик


Ники Илиев: "Левски" трябва да даде пример на останалите и да има европейски облик

803 0

Бившият защитник на Левски Николай Илиев бе избран за член на новия Управителен съвет на клуба. Той не за първи път заема такъв пост. Бе поканен в клуба през 2012-а, пак от Иво Тонев, но през март 2014-а си тръгна. Причината бе, че тогава Управителният съвет не функционираше както трябва, а вече бившият собственик То­дор Батков взимаше ед­нолични решения.

"Радвам се, че се завръ­щам в Левски. Правя го винаги, когато клубът има нужда от мен. Благодаря за поканата на ръко­водството, ще се рад­вам пак да работя с Иво Тонев. Предишния път някои неща се объркаха след неговото отдръпва­не (б.а. - Тонев престана да се занимава със спортно-технически неща след изпусната титла през 2013 година) и колата се обърна. Когато си тръг­нах, не само Управител­ният съвет не работеше по правилата. Взимаха се индивидуални решения, никой не се вслушваше в хората, които разбират най-много от спортно-техническата част. И това доведе тези хора да се отдръпнат от клу­ба (б.а. - тогава УС напус­на и Димитър Иванков).

За съжаление Батков яв­но така ги е разбирал не­щата. Може би дотолко­ва разбира от спорт. Но въпреки това е дал много на Левски и е направил всичко възможно от­борът да изглежда по най-добрия начин. Но спортно-технически не­щата не бяха такива - за­почнаха се смени, които не се знаеше защо бяха правени. Не се зачиташе мнението на други, Упра­вителният съвет не функционираше - взимаха се еднолични решения. Затова и подадох молба за напускане. Искам да подчертая, че тогава не съм хвърлял оставка. Та­кава пише човек, който не си е свършил работа­та. А аз действах професионално и съм с високо вдигната глава. И затова излязох от Левски, защо­то не бях съгласен с не­щата. Сега те стоят по съвсем различен начин. Абсолютно съм убеден, че с новия Управителен съвет пак ще работим професионално. Затова и се връщам", каза пред "Те­ма Спорт" Илиев.

Той посочи, че няма да има конкретен ресор - предишния път отгова­ряше за школата. "Ако си мислите, че тогава, гле­дайки много неща в школата, не съм наблюдавал нещата, които се случват в първия отбор и в клуба - жестоко се лъже­те. По същият начин ще бъде и сега. УС е органът, който ще дава насоките във всяко едно нещо, ще поставя задачите и ще следи за изпълнението им. Всички в клуба - било в детско-юношеската школа, клуба, персонала -всички имаме еднакви отговорности и задълже­ния. Аз поне не се при­теснявам, а, убеден съм - и останалите. Знам как работя и съм го показал. Мисля, че подбраният екип е от професионалисти. С амбициите, с идеи­те ще направим така, че клубът да се върне там, където му е мястото и където заслужава. Много се надяваме да успеем да изградим страхотен имидж. Да дадем пример на останалите и да бъ­дем и с добро лице в Ев­ропа. Трябва да сме с европейски имидж. Убеден съм, че ще продължим пъ­тя от последните някол­ко месеца. За постигане­то на успехи са важни ня­колко неща - ред, дисцип­лина, професионализъм и здрава работа. Само та­ка ще станат нещата. Иначе сами няма да дойдат", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички