На "Герена" свиват бюджета за заплати драстично


На "Герена" свиват бюджета за заплати драстично

917 0

В "Левски" планират да свият още бюджета за заплати на първия отбор и спортно-техническия щаб, съобщава "Тема Спорт". В момента той е около 3 милиона лева на година, а целта е да бъде намален до 2 милиона.

На "Герена" още нямат гласуван бюджет за следващия сезон. Причината е, че ще настъпят промени при формирането му. Той вече няма да бъде правен на база на предвижданите разходи (селекция, лагери, инвестиции в материална база), а на това колко приходи клубът може да генерира от спонсори, рекламодатели, продажба на телевизионни права, билети, играчи и сувенири.

"Левски" трябва да затегне финансовата дисциплина, защото клубът има доста дългове, а никой не иска пак да се стига до ситуацията от тази пролет - да няма заплати за първия отбор и с кански мъки да се покриват стари задължения, касаещи получаването на професионален лиценз.

В следващите два месеца за "сините" идват отново големи плащания. Финансовият директор Константин Баждеков заяви, че до края на юни клубът трябва да погаси задължения в размер на около половин милион лева. Генерален спонсор пък все още не е договорен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички