Мъри Стоилов защити привържениците на „сините“ и отсече: Имам респект към Ботев Пловдив, но съм фен на Левски


Мъри Стоилов защити привържениците на „сините“ и отсече: Имам респект към Ботев Пловдив, но съм фен на Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3397 0

Треньорът на Левски  Станимир Стоилов говори на брифинг преди утрешния сблъсък с Ботев Пловдив. „Сините“ приемат „жълто-черните“ от 20 часа на „Герена“. Мъри засегна всички актуални теми около клуба в навечерието на двубоя с „канарчетата“.

Стоилов коментира и наказанието на клуба заради малка част от феновете на отбора, които „издействаха“ сектор А да бъде затворен утре. Той отсече, че привържениците на „сините“ не правят зулуми и не създават проблеми, когато не са провокирани.

Факт е, че и двамата са здрави и тренират с отбора. До утрешния ден ще имаме още възможност и ще преценим от здравословно състояние как е. Има достатъчно опит и, ако е здрав може да го изиграе. Шеху имаше достатъчно време да потренира. Документите са наред. Не съм питал, но от медиите се информирам. Ще преценяваме колко и какво участие ще вземат/ И двамата могат да вземат участие. Досега сме се справяли без двамата. Трябва ни всички да са здрави, за да имаме конкуренция и да правим ротации. Ще играем през три-четири дни“, коментира Стоилов по адрес на Ноа Сонко Сундберг и Абдулахи Шеху.

Ботев Пд направи от идването на новия собственик направи добри неща откъм селекция и резултати. Миналата година бяха евроучастник. Показва, че имат добри играчи. Тази година имаха нещастен старт откъм резултатите. Европа също ги обърка. Не мога да отлича един или двама футболсити, играят много добър футбол. Очаквам един сериозен футболен сблъсък, нашите футболисти трябва да приемат, че това се приема като сериозно дерби. Ботев създава проблеми на всеки. Виждам Ботев отново в борбата за евроучастие с новия треньор. Лесно се наваксва в нашето първенство. Ботев имаше тогава друг ентусиазъм, друга футболна философия. Имаше повече български играчи. Работил съм, имат цялото ми уважение, но съм фен на Левски. Респект към всеки клуб, в който съм работил“, заяви наставникът на „сините“ за Ботев Пд, където работи, когато при пловдивчани се изливаше рога на изобилието.

 „Дай Боже да имам затруднения със стартовия състав. Не ми е проблем. Най-лесно е при сгъстен цикъл на игра да използваме повече играчи. Имам състав в главата си винаги. Нямам проблем с избора на състав“, отсече Мъри.

Надявам се да не се отрази празният сектор А. Другите сектори почти са разпродадени. Футболистите ще имат нужната подкрепа. Не е приятно, когато се слагат изкуствени ограничения откъм присъствие на привърженици. Това е като лека катастрофа, като клуб, който е продал над 6 хиляди абонаментни карти. Клубът не подкрепя такива прояви, но заради 1-2 привърженици не може да страдат 20 хиляди. Левски е силен, когато е с феновете си и играе футбол. Надявам се повече да няма конфронтации и такива случаи“, обяви Стоилов.

Налице са единични случаи в последната година от както аз се завърнах в клуба. На мачове с 20 хиляди души има 10 полицая. Ако нашите привърженици не са дразнени, не създават проблеми – на нашия стадион и в провинцията. Един-два единични случая винаги може да има. Нямаме никакви притеснения. Аз знам, че нашите привърженици искат да гледат Левски. Естествено някой път са малко по-емоционални, ама то пък без димките ще сме като на театър. Футболът не е театър, така че аз също разбирам по-пламенните фенове. Затова нашите фенове са по-различни. Някой път се получават неща, които не трябва да се случват. От както съм аз, почти нямаме случай, в който да имаме забележки“, завърши Мъри.

А ето как Ботев Пд надъха феновете си за мача с Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички