Мъри Стоилов: Не знам кой ще върне "Левски" в Европа


Мъри Стоилов: Не знам кой ще върне "Левски" в Европа
Снимка: БГНЕС

1293 0

Старши-треньорът на Астана Станимир Стоилов изрази своето съжаление за дупката, в която "Левски" е изпаднал в последните години. Наставникът, който вчера класира казахстанския тим в плейофите на Шампионска лига, е категоричен, че "сините" не работят правилно и това се отразява.

"Общо взето следя Левски. През годините съм казал всичко за този отбор, но това е мое мнение и мое право. Единственото, на което не се обръща внимание сега е, че от европейски коефициент 38, вече падна на 3. Не знам кой ще върне Левски не европейската сцена, трябват няколко години да се играе на високо ниво", категоричен беше Мъри Стоилов пред "Дарик радио". Той подчерта, че от Европа най-лесно могат да се печелят пари, които да покриват разходите на всеки клуб.

"Там са парите, в евротурнирите. Това с лека ръка го пренебрегваме, а даже приемаме за нормално Левски да не играе в Европа. Само от Лига Европа Астана си гарантира 6 млн. евро, а в Шампионската лига може да дойдат и много повече".

Все пак Стоилов е категоричен, че няма разлика между работата в Казахстан и България.

"Не мисля, че в Казахстан се работи повече. Треньорите и ръководителите в клубовете трябва да си свършат работата, играчите само изпълняват. Собствениците не са виновни. Не се чувствам като разказвач на приказки в Казахстан, чувствам се само като човек, който си е свършил добре работата. Тази година имаме минимум 12 мача в Европа", похвали се Стоилов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички