Мъри отсече: Левски ще гони шампионската титла и групите в евротурнирите!


Мъри отсече: Левски ще гони шампионската титла и групите в евротурнирите!
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

5961 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди началото на лятната подготовка за "сините". Мъри постави много високи цели пред отбора си за новия сезон - спечелване на шампионската титла в България и достигане на груповата фаза в евротурнирите.

"Целите са високи - шампионската титла и групите в европейските турнири. Винаги си поставяме високи цели. Класиране в евротурнирите трябва да бъде винаги цел за Левски. Знаем каква е ситуацията, но не мисля, че трябва да търсим големи оправдания", започна Мъри Стоилов.

"Няма други нови футболисти. Нямаше да взимаме десен защитник, ако Драган беше останал. Казах, че можем да си позволим едно попълнение най-много. При нас трябва да има баланс между напускащи и пристигащи. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба. Напускащите са равнопоставени на влизащите", добави още той.

"Спазвахме изключително стриктно финансовата политика на клуба. Имаме бюджет, от който не искаме да излизаме под никаква форма. Левски е в изключително тежка ситуация, която трябва да се решава. Ако имате предвид надграждането да бъде с нови футболисти, това е невъзможно.

Левски може да се стреми да надгражда с тези футболисти, с които разполага. Не трябва да живеем на позитивизма, който оставихме през миналата година. Не трябва да си мислим, че сме стигнали до максимума на нашите възможности. За мен по-важно е да избегнем фалит.

Зоната, в която имаше контузия, е опасна и внимаваме. Ивелин ще опитаме да го съхраним до началото на сбора. Уелтон е готов да тренира. При него се оказа, че травмата е по-бързо лечима. Вярвам, че ако играчите искат да се учат, те могат да надградят.

Притеснявам се моите играчи да не са си повярвали, че това е максимумът на техните възможности. Когато човек си слага сам спирачки, не е добре. Всеки един от играчите повиши представянето си на терена и оттам феновете също са доволни. Аз съм последният човек, който ще наруши финансовата дисциплина. Има още неща за наместване в клуба.

В отбора в момента има достатъчно юноши. Там трябва да повишим нивото на младите играчи. Покачиха се изискванията и критериите. Левски върви във футболна битка с лидерите и младите имат двоен ангажимент. Много по-лесно беше да играеш в Левски преди година и много по-трудно е да играеш в Левски сега. Даже преди година можеха и нас да ни пробват да се разходим.

Не съм доволен от футболистите, които взеха участие в Европейското първенство, защото се главозамаяха. Голяма част от младите играчи ще тренират с втория отбор. Първият отбор ще тренира отделно, вторият ще тренира отделно. Който заслужава, ще тренира с първия отбор.

За Здравко и Митко не се е променило нищо. Те са играчи на Левски и има запитвания към тях от български отбори. Единствено със Септември можем да направим компромиси, защото с тях сме партньори. В първия отбор скоро няма да ги видите на терена, докато аз съм треньор. Разполагаме с трима до четирима нападатели. Трябва да вземем един офанзивен футболист, без значение дали е флангови, или е чист нападател", заяви още Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички