"Много сме разочаровани" - треньорът на Левски обясни за Андриан Краев и Жереми Петрис, каза и за трансфера на Роналдо


"Много сме разочаровани" - треньорът на Левски обясни за Андриан Краев и Жереми Петрис, каза и за трансфера на Роналдо
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5458 0

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" преди първата "синя" тренировка за 2024-та година.

Наставникът на 26-кратните шампиони на България призна, че бразилецът Роналдо е продаден на руския Ростов и клубът вече очаква заместника му, а в същото време не скри разочарованието си от факта, че Андриан Краев и Жереми Петрис не са пожелали да подпишат нови договори:

Роналдо повече няма да играе за Левски

"Пътуваме за лагера с група от 24 футболисти + евентуално благоприятното развитие за играча, когото очакваме - той трябва да замести Роналдо. Знаете, той е изходящият трансфер - Роналдо, оповестен е вече. Ще има най-вероятно входящи трансфери, тъй като има ситуация, която е свързана с играчите ни Петрис и Краев", започна Костов.

"Много сме разочаровани"

"Спекулации видях, че има много. Много сме разочаровани от ситуацията с Андриан Краев и Жереми Петрис. Свидетел съм - направихме максимални усилия, не ги подновиха договорите, обещаваха ни през цялото време... Играчите може би и ментално вече са с отборите, с които се договарят. От новата година имат тези права. Решението е взето, те няма да пътуват с нас (б.р. - за зимния лагер в Турция)! В движение ще им търсим заместници!", обясни треньорът на Левски и допълни:

Андриан Краев и Жереми Петрис приключиха с Левски

"Знаете колко важни бяха за нас те, ние постъпихме много коректно, изчакахме до последния момент... Забавиха се именно заради това входящите трансфери за техните позиции. Сега трябва да действаме в движение".

"За нас, знаете, цел номер 1 бе да запазим състава си. В такова състояние сме, че нямаме много възможности да сме активни на пазара. За съжаление, това са играчите, с които ще се разделим и това са позициите, на които ще търсим играчи".

Още: "Грешката е моя": Николай Костов съжали за отношението си към изненадващ играч на Левски

"За Роналдо информацията е, че до два часа ще е официално оповестен трансферът му. Всички основни футболисти ще липсват на отбора", допълни още Николай Костов.

За финал на темата с Краев и Петрис треньорът поясни, че клубът ще се опита да ги продаде:

"Това е решението на клуба - по-добре да бъдат продадени, отколкото просто да бъдат освободени, когато им изтекат договорите. До края на футболната година остават няколко месеца, те едва ли изобщо ментално ще бъдат с нас, с друго мислене са вече. Не знам и дали ще се ангажират с тактиката и дали ще поддържат дисциплина. А тези мачове оставащи са най-важните!".

*Иначе, Николай Костов назова целите пред Левски за пролетта на 2024-та година и призна, че в края на есенния полусезон тимът му е играл без настроение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички