Много положения, но без голове между Берое и Левски


Много положения, но без голове между Берое и Левски
Снимка: БГНЕС

4200 0

Отборите на Берое и Левски не се победиха в последния мач от 10-я кръг на Първа лига. Срещата на стадиона в Стара Загора завърши при резултат 0:0, като и двата тима могат да съжаляват, че не взеха трите точки.

Със спечелените точки двата тима не променят нищо в класирането, като домакините остават пети със 17 точки, а 26-кратните първенци на страната са 4-ти с 18.

Първото полувреме не предложи почти нищо интересно за феновете, но през вторите 45' двете 11-орки буквално промениха играта си и мачът се отвори. Положенията пред двете врати валяха едно след друго, но Перниш и Митрев на няколко пъти демонстрираха страхотни рефлекси, за да опазят вратата си.

В началните минути на срещата Берое бе по-добрият тим, но постепенно Левски пое инициативата в мача. Най-доброто положение до 20' се откри пред Педро Еуженио, който бе изведен очи в очи с Божидар Митрев. Играчът на "заралии" опита технично да прехвърли капитана на "сините", но ударът му попадна извън целта.

До края на първата част двата тима не създадоха нищо интересно пред една от двете врати.

Втората част започна обещаващо за Берое и в 53' те можеха да поведат в резултата. Еуженио проби от ляво и центрира в наказателното поле, където Мартин Камбуров надскочи "синята" защита и насочи удар с глава, но той бе прекалено лек, за да затрудни стража на гостите.

Левски отговори подобаващо в 64', когато първо новото попълнение Кабрал нанесе удар от дъгата на наказателното поле, който бе отразен от Перниш. Последва добавка на Прохазка, която също бе отразена от вратаря на Берое.

Постепенно играта се отвори още, като двата тима тръгнаха в търсене на първия гол. Райнов нанесе много качествен удар в 79', който обаче бе блестящо париран от Митрев.

В последната минута на редовното време централният бранител Ейлуфсон можеше да шокира домакините, след като Обертан проби от ляво и върна към защитника, чийто удар обаче премина на сантиметри от страничната греда.

Преди мача

Домакините са в серия от две поредни победи в Първа лига и при трета поредна такава ще бележат изкачване до третата позиция.

Левски от своя страна продължава гонитбата с лидерите ЦСКА и Лудогорец, като преди днешната среща, те изостават с 8 и 7 точки съответно.

В момента двата отбора са разделяни само от една точка, като старозагорци са с 16, а 26-кратните шампиони със 17.

Състави:

Берое: Перниш, Желев, Иван Иванов, Виданов, Пенев, Като, Райнов, Охене, Еуженио, Карачанаков, Камбуров

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейлофсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Прохазка, Обертан, Вутов, Буш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички