Митов кърпи халфовата линия с бивш играч на Партизан


Митов кърпи халфовата линия с бивш играч на Партизан

1921 0

Сръбски полузащитник е най-новият вариант пред треньора Николай Митов за запълване дупките в халфовата линия на Левски, оставени след напускането на Мехди Бурабия, Костадинов и Де Ноойер, пише "Тема Спорт".

Става дума за Ваня Маркович, който бе част от полския Корона Киелце, но това лято вече е свободен агент. Поради този си статут той иска солидна заплата от Левски, като на този етап има разминавания. Те по всяка вероятност ще бъдат изчистени след компромиси между двете страни.

Любопитното е, че Ваня Маркович е брат на бившия футболист на ЦСКА Иван Маркович. През това лято "сините" взеха пак като свободен агент десния защитник Милош Цветкович, който е гласен за титуляр както срещу Сутиеска утре, така и занапред през сезона.

23-годишният халф стартира кариерата си в сръбския Земун, откъдето е трансфериран в холандския Венло, а оттам се връща в Белград, където носи екипа на Партизан. За Корона Киелце Ваня Маркович има 51 мача, в които е отбелязал 2 гола.

За да картотекират сърбина, "сините" трябва да освободят квота на играч извън ЕС, което означава, че един измежду Боян Йоргачевич, Бабатунде Аденижи или Франсис Нар ще остане извън борда за новия сезон.

Треньорът на Левски Николай Митов се надява паралелно с Маркович шефовете от "Герена" да финализират преговорите и за португалския халф на Стрьомсгодсет Франсиско Жуниор.

Норвежците отхвърлиха офертата на Левски от 50 хиляди евро за правата на играча, но Митов е настоял пред Спас Русев, че този футболист си заслужава подобрено финансово предложение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички