Мехди Бурабия: "Левски" се управлява кадърно, а "А" група е добро първенство


Мехди Бурабия: "Левски" се управлява кадърно, а "А" група е добро първенство

905 0

Полузащитникът на "Левски" Мехди Бурабия се изказа изненадващо ласкаво за клуба и първенството, в което играе. Той определи феновете на "сините" като най-добрите в България и призна, че е избрал да премине на "Герена", въпреки че е имал добра оферта от руски елитен клуб.

"Не очаквах да попадна в "Левски", най-добрият клуб в страната. Когато дойдох в България, исках да се наслаждавам отново на футбола, да играя и да се забавлявам на терена. Продължих да работя, без да задавам въпроси и днес съм много щастлив, че съм в "Левски". Казвам си, че с това трудът ми е възнаграден", сподели Бурабия пред footballski.fr.

"Левски" е голям клуб. Сега феновете искат купи. Няколко години не са печелили трофей и би било хубаво да им дадем титла. Битката за шампионството не е свършила, ще бъде сложно, но ние ще даваме максимума във всеки мач, за да спечелим шампионата", казва още той.

Футболистът постави добра оценка и на българското първенство.

"Като цяло, българското първенство е добро. Сега шампионът е еволюирал. В сравнение с миналата година, този сезон е по-хомогенно, по-оспорвано, всеки може да победи всеки. Дойдоха нови играчи и те успяха да вдигнат качеството. Има и млади хора с качества, но проблемът според мен е, че все още нямат манталитет на работа", споделя Бурабия.

"От гледна точка на инфраструктурата, всичко зависи от клубовете. Например, "Левски" има много добра инфраструктура и съоръжения, но някои клубове имат нужда да инвестират в това и така ще развият първенството и българския футбол. Бях изненадан от атмосферата в "Левски", много е впечатляващо, когато целият стадион пее, с всичкия дим по трибуните, забавно е. Има няколко шумни агитки в България, на Локомотив в мача с "Ботев", на Черно море срещу Берое имаше невероятна атмосфера. Има много фенове във всеки клуб, но най-впечатляващи са тези на "Левски", със сигурност", откровен е халфът.

Французинът разкри, че е избрал "сините" пред руския елитен клуб.

"Предпочетох да остана в България и да премина в "Левски". За мен е естествено да вървя стъпка след стъпка. След това, виждайки ситуацията в клубове като ЦСКА, смятам, че това може да се случи на всеки. Никога не е сигурно, че няма да ти се случи подобно нещо, но смятам, че "Левски" се управлява добре. В Локомотив имаше някои забавяния на заплатите, но бързо се реши проблемът. Във Варна никога не съм имал проблеми. Надявам се това да продължи", казва той.

Относно целите си Бурабия сподели: "Нямам непременна цел. Особено много ми харесва да изразявам себе си на терена, да се забавлявам и да продължа да играя футбол. Надявам се да продължа по този начин, да помогна на отбора си да отиде възможно най-високо в класирането. Без да задавам въпроси. Просто да играя футбол и да правя това, което обичам".

"След това, руският и турският шампионат може да ме заинтригуват с отбори, които редовно играят в Европа. Ще проуча такава възможност, ако се появи. Дори по-късно мога да се върна в Западна Европа, но сега съм в "Левски" и мисля само за настоящия си отбор", завърши Бурабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички