Мапуку: Не съм изплашен от Лудогорец


Мапуку: Не съм изплашен от Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Левски

963 0

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку изрази очакванията си за настоящия сезон и заяви, че със здрава работа ще се постигнат желаните резултати.

"Месецът бе страхотен. Работихме много , което ни помогна да спечелим мачовете си. В момента се чувстваме много добре и сме в много добра позиция преди следващите мачове. Радвам се, че вкарах срещу Пирин хеттрик, но винаги съм казвал, че най-важното нещо е отборът да печели. Не е важно дали Мапуку бележи, а Левски да печели, да взимаме по три точки. Това е най-важното за мен", сподели играчът пред Канал 3. 

"Аз не съм треньор, за да казвам кой да играе и кой не. Ако треньорът иска да играе с двама нападатели ще го направим. Не съм тактик, но Буш е много добър играч и не е проблем за мен, ако той играе, а аз съм резерва. Ние сме Левски и имаме голяма конкуренция на всеки пост и всеки иска да играе, така че няма проблем, ако той играе вместо мен.

Радвам се че съм част от най-големия отбор в България. В момента сме в добра форма, и се вижда, че в последните мачове вкарваме много голове, работим голове и това дава резултат. Отборът не е съставен само от нападателите, които да вкарват по три гола. Ние сме отбор и не е важно дали защитник или нападател вкарва. Важни са трите точки и всички работим здраво, за да ги печелим", продължи Мапуку.

"Страхотно е да играя с футболисти като Габриел Обертан и Жорди Гомес. Те са като професори на терена и във всеки момент имаш възможност да се учиш от играчи като тях. Само аз съм Черната сила, но не знам все още прякорите на останалите играчи. Това име не е от скоро, аз отдавна съм Черната сила и сега всички ме знаят с това, име, което ми харесва. Понякога излизаме с Обертан, защото той говори френски, също така съм близък с Нар и Бабатунде, но всички в отбора сме приятели. В един голям отбор всеки трябва да говори с всеки, при нас е същото".

Относно това как прекарва свободното си време: "В живота извън футбола обичам танците и да се забавлявам. Започвам да работя за един мач в събота още в понеделник и когато вкарам имам нужда да изкарам всичко навън. Понякога танцувам, понякога пък правя салта. Просто имам много енергия".

В сряда, 6-и септември, "сините" посрещат Лудогорец в отложения от първия кръг двубой. "Всички знаят, че Лудогорец е добър отбор, не само в България, но и в Европа. Аз лично не съм изплашен от тях и ще покажем кой е Левски, както го направихме в последните три мача. Няма да бъде лесно на Лудогорец да дойде тук и да спечели, защото ние сме Левски и сме силен отбор.

Не познавам ЦСКА-София, ние сме Левски и в края на сезона ще видим къде ще завършим. Но с идването на големи играчи като Обертан и Гомез, Роман Прохазка също е страхотен, но не мислим толкова далеч, имаме тежък мач в сряда срещу Лудогорец и трябва да победим", изрази очакванията си нападателят.

"Феновете трябва да идват на стадиона на всеки мач, защото сега атмосферата в отбора е добра, и имаме нужда от тях, за да печелим всеки мач. Аз искам да кажа на всички, които обичат Левски „благодаря”, защото когато вляза в социалните мрежи виждам тяхната подкрепа и това ме мотивира допълнително, за това благодаря ви, че сте зад нас".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички