Локо (Пловдив) с пълен обрат над Левски на стадион "Георги Аспарухов"


Локо (Пловдив) с пълен обрат над Левски на стадион "Георги Аспарухов"
Снимка: Guliver/GettyImages

2737 0

Левски записа първо поражение в първенството у дома на стадион "Георги Аспарухов". Това стана факт, след като Локомотив Пловдив осъществи пълен обрат и успех с 2:1 над "сините" в столицата пред почти празните трибуни на столичния стадион.

Срещата почна отлично за 26-кратните шампиони, които поведоха след куриозен автогол на Ел Харуби в 19'. В 25' обаче Марчев вкара много красиво попадение с удар от 16 метра.

Втората част на срещата беше скучна, като срещата спокойно щеше да завърши наравно, ако не беше същинска глупост на Александър Александров. Той наруши правилава в наказателното поле при ситуация, която не носеше особена опасност за "сините", а съдията отсъди дузпа. Камбуров беше точен в 79' и донесе 3-те точки на "смърфовете".

За пръв път в домакински мач Левски допусна гол през този сезон, а за втора поредна година "сините" губят на "Герена" от този съперник. Така разликата с Лудогорец остава 3 точки, а при успех на "орлите" дефицитът на столичани ще стане 6.

В същото време Локо (Пд) се представя повече от отлично след завръщането на Едуард Ераносян. Отборът е в серия от 5 мача без поражение и вече е на 5-о място с 23 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още с първата атака в мача "смърфовете" можеха да поведат. Играч на гостите проби в наказателното поле и с центрирането си, успоредно на голлинията, преодоля Йоргачевич. Там обаче нямаше негов съотборник, а Минев изби в корнер.

В 17' натискът на Левски даде най-накрая някакъв резултат. При продължителна акция на домакините топката стигна до наказателното поле. Там тя беше избита от краката на Адениджи, но тя стигна до Прохазка - удари, но на сантиметри встрани от вратата.

Последва страхотна акция и извеждащ пас на Аниете за Краев. Младежкият национал обаче се засуети и топката беше изчистена в корнер. Именно тогава падна и голът - Ел Харуби боксира много слабо, пращайки топката в собствената си врата. Страбът претендираше за нарушение на Прохазка, но повторенията ясно показаха, че ако има фаул, то той е срещу играча на Левски - 1:0 след немислим автогол на вратаря на "смърфовете".

Водачеството на 26-кратните шампиони обаче не се задържа дълго. Веселин Марчев получи топката вдясно пред наказателното поле на Левски, нагласи топката на левия си крак и стреля силно в близкия ъгъл. Йоргачевич не съумя да се намеси и Левски допусна първия си гол за сезона у дома - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на второто полувреме Адениджи остави мястото си на Илиан Мицански. Играта на "сините" обаче не се промени значително, а головите положения в мача липсваха. В 62' се стигна до най-доброто положение, при което Ел Харуби спаси удар от близко разстояние на Краев, но беше отсъдена и засада.

Двубоят спокойно отиваше към равенство, но в 77' защитата на Левски допусна фатална грешка. Александров извърши глупаво нарушение в наказателното поле, което Мартин Камбуров материализира в гол с точно изпълнение на дузпа в 79' - 1:2 за "смърфовете".

"Сините" се намират на втора позиция с актив от 34 точки - на 3 зад Лудогорец. Възпитаниците на Елин Топузаков разполагат с най-добрата защита в шампионата.

Пловдивчани се намират във все по-добра форма, а в миналия кръг "смърфовете" стигнаха до успех над Ботев - победа, която със сигурност дава допълнително самочувствие на "черно-белите".

В последния случай, в който Левски прие Локо Пловдив, "смърфовете" спечелиха с 3:2 и официално прекратиха амбицията на тима за титла. Иначе Левски няма победа над своя съперник във вече 3 поредни мача.

Ето и стартовите състави на двата тима:

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Александър Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Джереми де Ноойер, Роман Прохазка, Божидар Краев, Франсис Нар, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи

ЛОКОМОТИВ (ПД): Ясин Ел Харуби, Пламен Крумов, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Димо Бакалов, Мигел Луке, Парвизджон Умарбаев, Веселин Марчев, Мартин Камбуров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички