Локо (Пд) изпусна Левски в голова фиеста на "Лаута"


Локо (Пд) изпусна Левски в голова фиеста на "Лаута"

2666 0

Локомотив (Пловдив) и Левски завършиха наравно 2:2 в един от най-интересните мачове от началото на сезона в Първа лига. На стадиона в парк "Лаута" се получи доста оспорван двубой и домакините имаха огромен шанс да постигнат пълен успех, но Мартин Камбуров пропусна изключително изгодно положение.

Веселин Марчев откри резултата за "смърфовете" още в 3-ата минута, а в 12-ата Франсис Нар изравни в 12-ата, след като Антонио Аниете отправи два опасни удара, които доведоха след рикошети топката до Нар. Той се възползва от чистата позиция и се разписа за 1:1.

Само 60 секунди по-късно Илко Пиргов с крайно нелепа грешка подари кълбото на Адениджи, който на празна врата без проблеми вкара за 1:2. Камбуров от дузпа бе точен за 2:2 в 65-ата минута, като пак той имаше шанс в 85-ата да донсе победата на Локо (Пд), но направи невъобразим пропуск.

Така Люпко Петрович още няма победа начело на Левски във вече шест мача, а Локо (Пд) пак изпусна победата, след като имаше идеален шанс да я постигне.

Още в самото начало на двубоя "смърфовете" организираха скоростна акция и след центриране в наказателното поле защитата на Левски действа твърде неадекватно. На два пъти "сините" не изчистиха топката както трябва и тя попадна във Веселин Марчев, който я заби точно под гредата и откри резултата в полза на домакините - 1:0.

В 12-ата минута Антонио Аниете се измъкна зад защитата на домакините и отправи прострелно топката към вратата, а след рикошет в гредата кълбото стигна до Нар. Той се възползва от ситуацията по най-добрия начин и прати кълбото в мрежата отблизо за 1:1.

Илко Пиргов изненада всички на стадиона в 14-ата минута, когато подари топката на Адениджи, който бе сам пред опразнената врата и без проблеми реализира за 1:2.

До края на полувремето двата отбора не създадоха повече положения и въпреки усилията на домакините, статуквото в резултата се запази. "Смърфовете" така и не успяха да застрашат сериозно вратата на съперника и да стигнат до равенството.

След почивката домакините бяха малко по-настъпателни, но и "сините" (с жълти екипи в двубоя) опитваха постоянно атаки. В крайна сметка в 65-ата минута Димо Бакалов нахлу в наказателното поле и бе повален от Сандберг - дузпа!

Мартин Камбуров бе точен от бялата точка и с 14-ия си гол срещу Левски изравни на 2:2.

След инкасираното попадение левскарите се активизираха и започнаха по-масирано да атакуват противниковото наказателно поле, но не стигаха до чисти положения. Домакините опитваха с контри да стигнат до пълен обрат, но и те изглеждаха достатъчно предпазливи, че да не рискуват равенството.

Локомотив можеше да нанесе решителен удар в 85-ата минута, след като по дясното крило Райнов направи отличен пробив и центрира отлично за Камбуров. Той обаче от чиста позиция прати кълбото в горната греда, след което кълбото тупна на голлинията (не я мина с пълното си очертание) и защитниците изчистиха.

Така най-чистото положение след почивката не бе реализирано, а Левски така и не се възползва от по-голямото владение на топката и изобщо не се отчете нито със ситуация, нито с опасен удар.

Състав на Локо (Пд):

Пиргов, Крумов, Котев, Везалов, Амрауи, Траянов, Райнов, Кики, Камбуров, Марчев, Райков

Състав на Левски:

Йоргачевич, Пиргов, Александров, Нар, Де Ноойер, Прохазка, Адениджи, Аниете, Сандберг, Сашо Александров, Костадинов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички