Литекс приема Левски в битка за много важни три точки


Литекс приема Левски в битка за много важни три точки
Снимка: pfclitex.com

1585 0

Отборът на Левски гостува в Ловеч на състава на Литекс в дербито от 6-я кръг на А група. Почти двадесет години вече, двубоите между Литекс и Левски са сред най-интригуващите в българския футбол. Двата отбора са взаимни и силни дразнители и независимо в какво състояние се намират, винаги предлагат на зрителите интересен сблъсък.

Лятото бе напечено и за двата отбора, след като софиянци стартираха с нов треньор - Пепе Мурсия, който според обещанието на Георги Иванов нямаше да си тръгне от Герена в следващата една година. Все пак "сините" показаха толкова трагична игра, която нямаше как да не доведе до освобождаването на испанския специалист. Така Гонзо за трети път застана начело на отбора.

Ситуацията с треньорския пост в Литекс не е много по-различна от тази в Левски. Наставникът на ловчанлии Красимир Балъков е пред уволнение, след като Литекс в началото на първенството сензационно бе на дъното на класирането. Все пак в последните срещи на отбора се забеляза някакъв напредък и бронзовият медалист от САЩ 94' може да запази поста си. Балъков няма загуба като треньор срещу "сините". Когато беше начело на Черноморец, той постигна срещу този противник 2 победи и равенство. Гонзо пък има лоши спомени от гостуването в Ловеч през пролетта на 2012 година. Тогава той отново беше в ролята на треньор на Левски, но отборът му загуби с 0:1.

В групата на „сините“ за двубоя в неделя вечер е Веселин Минев, който има травма, но в щаба на Левски се надяват да бъде готов за срещата. За Левски титуляр ще бъде и Валери Божинов, завърнал се в тима след пробен престой в Уест Хям.

Литекс пък ще излезе без един от твърдите си титуляри срещу Левски. Васил Божиков е контузен и твърдо пропуска двубоя. Друг бранител - Илия Миланов пък е под въпрос за дербито със „сините”. Добрата новина за Балъков е завръщането в игра на Александър Колев.

Дербито Литекс – Левски стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчвано пряко по Диема. Главен рефер на срещата е Георги Йорданов.

Вероятни състави:

Литекс: Винисиус; Попов, Миланов, Менди, Недялков; Бумал, Колев; Асприйя, Малинов, Ваюши; Джордан

Левски: Любенов; Крумов, Стойчев, Белаид, Минев; Прохазка, Гаджев, Сърмов, Аниете; Л. Педро, Божинов

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички