Левски започна трудно, но все пак успешно в Първа лига през 2018 година


Левски започна трудно, но все пак успешно в Първа лига през 2018 година
Снимка: Официален сайт на Левски

3977 0

Левски започна 2018 година в Първа лига с победа. Играчите на Делио Роси постигнаха много труден успех у дома на "Георги Аспарухов" над Ботев Пловдив с минималното 1:0, като и двата тима можеха да съжаляват, че не вкараха повече попадения, като по един път и нацелиха напречните греди.

С тази победа 26-кратните шампиони събират 42 точки - 8 по-малко от ЦСКА и 9 по-малко от Лудогорец. "Канарчетата" остават 5-и с 32 пункта.

Срещата на Герена започна много обещаващо, като и двата тима играеха открито и търсеха попадението. По-близко до откриване на резултата бяха гостите от Ботев, като в 13' звездата на тима Тодор Неделев се освободи добре и стреля от 20-тина метра, но ударът му срещна напречната греда и излезе в аут.

Срещата продължи в добро темпо, но до 30' двете 11-орки не предложиха интересни моменти за големия брой фенове на "Георги Аспарухов".

През втората част играчите на Делио Роси започнаха все по-настоятелно да поглеждат към вратата на Чворович, но до 60' така и не създадоха реално голово положение.

В 66' Левски отговори на предизвикателството, макар и малко по-късно. Антонио Вутов разтресе напречната греда на Чворович след центриране от корнер. В 75' на срещата Ботев отново създаде чисто голово положение, като този път капитанът на домакините Божидар Митрев опази вратата си суха. 

Натискът на Левски даде резултат в последните минути на срещата. Появилият се като резерва Габриел Обертан проби от ляво и върна към Паулиньо, който намери Прохазка. Последният опита центриране, но кълбото се отби в тялото на Пламен Димов и влетя във вратата на Чворович 3' преди края на срещата..

Преди мача

Делио Роси включи 5 от общо 7-те нови попълнения от зимата. Станислав Костов, Аймен Белаид, Паулиньо, Нашименто и Фигейредо са на линия, като единствено Ривалдиньо и Хали Тиам все още не са готови за игра. Няма контузени играчи при "сините", така че ще може да се разчита на оптимален състав, който да зарадва феновете. 

Носителят на Купата и Суперкупата на България - Ботев, е в серия от 12 поредни мача без загуба. Атаката на Ботев на "Герена" ще поведе новия бразилски нападател Диого Кампос, подпомаган в задни позиции от Тодор Неделев и Дуде Ндонгала. По време на подготовката отборът на Николай Киров изиграха седем контроли. В тях записаха две победи, две равенства и три загуби.

Състави:

Левски: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Жорди Гомес, Филипе Нашименто, Роман Прохазка, Антонио Вутов, Жорди Кабрал, Станислав Костов

Ботев: Иван Чворович, Цветомир Панов, Пламен Димов, Радослав Терзиев, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Густаво Афонсо, Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала, Тодор Неделев, Диого Кампос

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички